Zvonoteca

In muncipiul nost` frumos si parte integranta a marii familii europene, se pare ca, in loc sa fie astupate gropile, se inmultesc pe zi ce trece. Si daca ne mai napadeste norocu` sa cada si averse de ploaie sa le astupe, cele care vor iesi in castig vor fi service-urile auto, care vor avea ce repara luni sau daca nu, ani in sir. Dar cum nimeni nu face nimic sa astupe hudele, conducatorii auto vor trebui sa se inarmeze cu rabdare in fata acestor adevarate probe de obstacole pe drumurile municipiului.

Am aflat, nu demult ca spatiile verzi sunt pe cale de disparitie. Cum in orasu nostru preocuparea principala a omului este de a construi, indiferent daca este nevoie de cladirea respectiva sau nu. Aluzie la anumite persoane? Nici prin cap nu ne trece. Si unde mai pui la socoteala faptul ca si spatiile verzi care au mai ramas sunt invadate de excremente si gunoaie? In final, vom ajunge sa credem ca traim intr-o padure, unde fiecare animal isi stabileste regulile sale.

Dupa ce Uniunea Europeana ne-a spus cum sa taiem porcul, cum sa facem tuica, cum sa ne manam oile la pascut, a venit randul sa ne arate cum trebuie sa ne ingropam mortii. Cica, potrivit normelor aieste europene, mortii nu vor mai putea fi ingropati cu pantofii cei mai buni, ci cu pantofi de unica folosinta, din carton. Colac peste pupaza decedatu` nu mai poate fi privegheat in casa in care a locuit ani buni, ci va fi mutat la capela. Cat despre cortegiul funerar, ne putem lua adio! Doamne apara si pazeste sa ajungi in situatii din astea… ca va trebui sa jucam asa cum ne canta Uniunea Europeana. Si cum nu stim, in ecuatia asta cine va fi gaina si care va fi cocosul….

Leave a Comment