Cremele antirid au rolul de a preveni îmbătrânirea dar și de a oferi pielii o textură mai bună și un aspect plăcut. Ele au o serie de compuși activi ce acționează la nivelul celular al tenul redându-i elasticitatea.
Să nu ne imaginăm că astfel de efecte se petrec peste noapte. Este nevoie de o aplicare continuă pe tot parcursul vieții.
Când și cum se utilizează cremele antirid?
Conform acestui articol, nu există o vârstă anume de la care se începe folosirea acestor produse însă se spune că mai bine previi decât să tratezi, așa că este indicat ca la primele semne de îmbătrânire ale pielii să utilizăm o cremă antirid.
Rolul principal al acestor creme este cel hidratant ce reduce aspectul deloc estetic al liniilor fine prin îmbunătățirea calității tenului. Un altul este efectul atât de benefic în îngrijirea tenului matur prin exfolierea acestuia cu ajutorul unui ingredient special ce poartă numele de alfa hidroxiacizi. În urma unui astfel de proces celulele moarte sunt îndepărtate, iar țesutul cutanat își recapătă luminozitatea.
De asemenea, cremele antirid conțin și substanțe nutritive ce oferă pielii cantitatea necesară pentru a preveni ridurile mai mult decât pentru a le atenua. Vitaminele din cremele antirid sunt cele ce ne ajută pielea în procesul de îmbătrânire.
Componența cremelor antirid
Unul dintre cele mai importante îngrediente din componența cremelor antirid este retinolul, pe care îl putem găsi și utiliza sub diverse forme. Acesta este de fapt un substitut al vitaminei A, prezentă în organism și care este utilizată pentru a produce colagen și pentru a preveni subțierea pielii și implicit apariția ridurilor.
Retinolul acționează și în combaterea petelor maronii ce apar ca urmare a expunerii îndelungate și protejate necorespunzător la soare. Este dovedit științific faptul că retinolul nu reduce doar ridurile și liniile fine ceva există deja si contribuie intens și la prevenirea acestora.
Esențial pentru o cremă antirid este și factorul de protecție solară. Fără să conștientizăm, soarele ne afectează vizibil calitatea tenului. Expunerea foarte mare la soare pe o perioadă îndelungată poate avea efecte devastatoare asupra pielii.
Coenzima Q10 este o altă componentă importantă a cremelor antirid întrucât reduce aspectul liniilor fine din zona ochilor protejând totodată împotriva expunerii la razele ultraviolete.
Este necsar să conștientizăm faptul că o cremă antirid nu duce la dispariția completă a semnelor îmbătrânirii.
Din nefericire, încă nu s-a inventat crema antirid perfectă pentru a șterge ridurile și liniile fine.
Eficacitatea unor astfel de produse constă în reducerea și atenuarea transformărilor profunde ale dermei având trei efecte: regenerarea celulară, hidratarea intensă și sporirea luminozității pielii.
Totodată, cremele antirid cu diverse acțiuni trebuie să fie adresate nevoilor specifice ale pielii, în toate categoriile de vârstă. Deoarece în funcție de etapa pe care o traversezi nevoile sunt diferite.
De exemplu: la 30 de ani, pielea nu mai reține atât de bine apa și își perde din hidratare mult mai ușor. Începând cu vârsta de 40 de ani apare uscarea excesivă și pierderea tonusului cutanat, iar de la vârsta de 50 de ani, fibrele de colagen și elastină se subțiază.
Crema antirid pe care dorim să o achiziționăm și să o utilizăm se află în strânsă legătură cu fonduld de ten pe care îl folosim
Pentru tenul sensibil, ce poate fi ușor alergic la diverși compuși activi, se recomandă cremele antirid bogate in vitamina C întrucât aceasta stimulează producția de colagen.
Pe de altă parte, tenul și pielea uscată reacționează cel mai bine la formulele anti-îmbătrânire ce au la bază acizi din fructe, care conferă strălucirea și catifelarea tenului.
Așadar, primul pas necesar în lupta împotriva îmbătrânirii tenului este alegerea cremei antirid potrivite. Dacă se va lua în considerare fiecare aspect detaliat anterior cu siguranță vă veți bucura de o piele frumoasă o perioadă foarte lungă de timp.