Senzația de oboseală, energia scăzută și nevoia de odihnă constantă sunt simptome firești atunci când suntem supuși stresului constant. Locul de muncă, școala sau activitățile de zi cu zi ne epuizează de energie, organismul nostru fiind nevoit să consume tot mai multe substanțe benefice pentru a se menține în stare de funcționare optimă și pentru a recupera acea energie.
Astfel, suntem nevoiți să recurgem la un aport mai mare de substanțe nutritive. Poți să vezi pe putereaplantelor.ro mai multe exemple de astfel de substanțe care sunt regăsite în alimentația corectă, dar care conțin o cantitate mai mare de vitamine, minerale sau enzime, acestea fiind o adiție binevenită în ceea ce privește diminuarea factorilor dăunători.
Majoritatea cauzelor constau chiar în activitățile obișnuite care ne supun organismul la vulnerabilitate prin consumul excesiv de energie pe care
îl implică, iarna contribuind și mai mult la acest fapt tocmai datorită efectului acesteia de încetinire a metabolismului.
Epuizarea fizică și psihică
Chiar dacă ești conștient că oboseala nu îți face bine, de cele mai multe ori ajungi să îi vezi rezultatele doar atunci când te aștepți mai puțin. Lipsa concentrării la locul de muncă sau a dorinței de a acumula informații la școală se datorează tocmai acestui factor: oboseala cronică. Suplimentele nutritive, pe lângă o alimentație cât mai bogată în vitamine pot să te facă să-ți recapeți energia și pofta de viață. Uite aici câteva astfel de substanțe după care poți să te ghidezi în alegerea ta:
- Vitamina C, E, K, PP și acidul folic
- Omega 3
- Minerale precum: calciu, cupru, fier, potasiu, seleniu, mangan, zinc, fosfor
- De asemenea, tot ceea ce conține Dopamină, Serotonină și Oxitocină
Gândite special pentru a-ți asigura aportul suficient de nutrienți necesari unui randament maxim acolo unde este nevoie, suplimentele nutritive vor fi un aliat excelent al alimentației sănătoase împotriva inamicilor ca: sezonul rece și oboseala.
Scăderea imunității
Probabil ai mai auzit acest lucru de la multe alte persoane: Nu este nimic mai rău decât să ai nasul înfundat sau să îți curgă întruna. Practic, așa observi că răceala începe treptat să se strecoare în organismul tău.
Efectul de domino pe care slăbirea sistemului imunitar o are supra demersului activităților tale este copleșitor atunci când efectele sunt vizibile. Fie că ești student cu probleme financiare specifice vârstei sau veteran al câmpului muncii de ani buni, toate motivele pentru care aceste probleme apar pleacă de la insuficiența acestor substanțe de care corpul tău are atât de mare nevoie. Ținând cont de ritmul lucrurilor din ziua de astăzi această nevoie crește cu atât mai mult.
Faptul că orice efect are o cauză, acest lucru ne permite să schimbăm ceea ce este neplăcut în viața de zi cu zi. Efectul în lanț pe care lipsa alimentației necesare îl creează, începând de la oboseală și lipsa energiei, până la slăbirea sistemului imunitare și vulnerabilitatea la boli reprezintă o problemă reală cu care persoane de pretutindeni s-au confruntat. Cu toate acestea, astfel de probleme pot fi combătute prin câteva astfel de ajustări minore în viața ta.