Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durata între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.
Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.
Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a subofițerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie: soldații/gradații profesioniști care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obținerii diplomei până la concursul de admitere) și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puțin 2 ani până la data organizării concursului de admitere și calificativul cel puțin ”Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani; elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019.
Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.
Instituțiile și unitățile de învățământ militar pentru care puteți opta sunt următoarele:
Învăţământul universitar militar de licență:
Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani), Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă“ Brașov (3 ani), Academia Navală “Mircea Cel Bătrân” Constanța (4 ani), Academia Tehnică Militară București (4 ani), Institutul medico-Militar București (6 ani) – prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
Universitatea Națională de Apărare Carol I, București (3 ani), Învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari și subofițerilor.
Școala militară de maiștri militari și subofițeri a forțelor tertestre „Basarab I”, Piteşti
Școala militară de maiștri militari și subofițeri a forțelor aeriene „Traian Vuia”, Boboc (Buzau).
Școala militară de maiștri militari și subofițeri a forțelor navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța; Învățământ liceal militar: Colegiul Militar Național Dimitrie Cantemir”, Breaza, Prahova. Colegiul Militar Național “Ștefan Cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc
Colegiul Militar Național “Mihai Viteazul” Alba-Iulia, Colegiul Militar Național „Tudor Vladimirescu” Craiova, Colegiul Militar Național „Alexandru Ioan Cuza” Constanța
Selecționarea candidaților recrutați (probe psihologice și fizice) va începe în data de 17 decembrie. Orice informații puteți obține de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene de care aparțineți cu domiciliul. În Sălaj, Centrul de recrutare este situat în Zalău, Strada Locotenent Colonel Pretorian numărul 100, telefon 0260 615 420.
Belitorii de mangleala.