Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău a găzduit joi, 25 octombrie, conferinţta de lansare a Proiectului de Mobilitate în Domeniul Educaţiei Şcolare – Acţiunea Cheie 1 „Crede. Priveşte. Învaţă. Ajută”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj, ai Asociaţiei Prader Willi Zalău, cadrele didactice din şcoală şi din alte unităţi şcolare, părinţi, elevi. În deschidere, directorul unităţii de învăţământ, prof. Gheorghe Bancea, a făcut o scurtă prezentare a proiectului, iar prof. Monica Groza, în calitate de coordonator al proiectului, a prezentat date generale ale acestei activităţi.
Proiectul de mobilitate „Crede. Privește. Învață. Ajută”, depus de Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău, în cadrul Apelului naţional la propuneri pentru proiecte din 2018, a fost aprobat şi este finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 – Proiecte de mobilitate în domeniul Educaţiei Şcolare, număr proiect 2018-1-RO01-KA101-048105 cu 15.790 euro.
El îşi propune să îmbunătățească abilitățile de comunicare scăzute ale cadrelor didactice din şcoală în interacțiunea cu cei 16 elevii cu cerinţe educative speciale, prin metode de integrare la nivel interdisciplinar, cu ajutorul unui grup țintă de șase cadre didactice, care vor aborda tehnici noi de integrare în procesul educativ, crescând astfel calitatea actului educațional.
Proiectul este conturat pe durata unui an (10 octombrie 2018-9 octombrie 2019) și include trei evenimente de mobilitate europeană în cadrul a trei cursuri de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Corneliu Coposu”, în trei țări europene: Grecia, Malta și Spania.
Informațiile însușite în timpul mobilităților vor fi trasmise și însușite de întreg personalul școlii prin activități de diseminare concepute de echipa de proiect.
Participanţii la proiect vor realiza un ghid ce va cuprinde metode noi de integrare și interacțiune cu elevii cu cerinţe educative speciale și o broșură cu toate momentele importante ale proiectului. Demararea unui astfel de proiect a fost apreciată de cei prezenţi la lansare şi mai cu seamă de părinţi.