Persoanele care vor să descopere frumuseţea judeţului sunt invitate într-o nouă excursie pe meleaguri sălăjene. Primăria Zalău, prin Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică Zalău, organizează, în 20 octombrie, o excursie „pe urmele istoriei şi ale Marii Uniri”. „Suntem la o excursie și (mai bine de) două luni depărtare de 1 decembrie 2018! Și în 20 octombrie ne ducem mai aproape de momentul când vom sărbători 100 de ani de Românie Mare, pentru că mergem într-o nouă excursie pe urmele istoriei noastre sălăjene”, spun organizatorii.
Acesta va fi a treia ieșire din an, de această dată fiind ales traseul Zalău – Guruslău – Bocșa – Sălăjeni – Sărmășag – Derșida – Bobota. Obiectivele ce vor fi vizitate Monumentul lui Mihai Viteazul din Guruslău; Biserica Greco-Catolică „Fecioara Maria” și „Dreptul Simeon” din Bocșa; Parcul Eroilor din Sălăjeni; Atelierul meșterului cioplitor în lemn, Andrei Șule, din Şărmășag; Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Derșida; Complexul Cultural „Șincai – Coposu” și Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Bobota.
„Corneliu Coposu a fost președintele Organizației de Tineret al Partidului Național Țărănesc, secretar politic și colaborator apropiat al lui Iuliu Maniu, emblemă a anticomunismului românesc. Gheorghe Şincai este eruditul care a deschis un orizont larg în istoria națională. „Eruditul” a fost un călugăr greco-catolic, cu credință neclintită, și este autorul cărții „Hronica românilor și a mai multor neamuri”, scrisă în două limbi, latină și română, care se remarcă prin bogăția izvoarelor, documentelor adunate din Roma, Viena, Budapesta și Transilvania, și a argumentelor istorice”, mai spun organizatorii.
Cei care vor să meargă în excursie se pot înscrie la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 17 octombrie. Excursia va fi gratuită.