La un an de la inchiderea Spitalului din Cehu Silvaniei: La Centrul de Ingrijire a Varstnicilor lucrurile nu sunt tocmai roz

La un an de la inchiderea Spitalului din Cehu Silvaniei: La Centrul de Ingrijire a Varstnicilor lucrurile nu sunt tocmai rozA trecut un an de cand orasul Cehu Silvaniei a ramas fara Spital Orasenesc, unitatea medicala fiind transformata, la fel ca alte 66 de spitale din intreaga tara, in Centru de Ingrijire a Persoanelor Varstnice. Decizia celor din Ministerul Sanatatii a trezit, la vremea respectiva, revolta locuitorilor urbei, care s-au vazut nevoiti sa faca naveta in Zalau pentru serviciile medicale care, pana deunazi, erau la indemana, dar chiar si asa, salajenii nu au fost atat de inversunati ca romanii din alte judete. Unde altii s-au revoltat si au protestat in strada impotriva inchiderii spitalelor, la Cehu Silvaniei oamenii au acceptat, de bine, de rau situatia. Dupa un an, insa, multi sustin ca era mai bine inainte, cand aveau spital la ei acasa si spun ca, desi este nevoie si de Centre pentru Varstnici, si-ar dori ca lucrurile sa fie ca inainte.

La un an de la decizia Ministerului Sanatatii de a inchide zeci de spitale din tara, care a generat proteste in randul locuitorilor, ce s-au vazut nevoiti sa faca naveta in municipiile resedinta de judet pentru a fi consultati de un medic, multe dintre aceste spitale s-au transformat in centre de permanenta unde exista medici de familie ori in Centre de Ingrijire a Persoanelor Varstnice. Cea de-a doua situatie este intalnita si in Cehu Silvaniei, Spitalul Orasenesc de aici fiind trecut in lista de unitati supuse reorganizarilor, la fel ca alte 66 de spitale din Romania.

Spitalul din Cehu Silvaniei numara 38 de posturi, la care se adaugau sapte posturi ocupate de medici rezidenti, si a avut sectii de Interne, Urgente si Laborator, iar conducerea de la vremea respectiva intentiona sa extinda numarul de sectii.

Decizia reprezentantilor Ministerului Sanatatii a cazut ca un trasnet si i-a luat pe toti

Leave a Comment