Consiliul Judeţean Sălaj va depune o aplicaţie de finanţare, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Demersul vine ca o continuare a procesului de reabilitare şi modernizare a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ şi are ca scop asigurarea unei funcţionalităţi complete şi complexe a serviciilor medicale. Valoarea investiţiilor cu TVA inclus se apropie de 12 milioane de lei.
Autorităţile judeţene au implementat, în perioada 2015-2016, un proiect de extindere şi reabilitarea a Ambulatoriului, finanţat din bugetul CJ Sălaj, ce a prevăzut extinderea construcţiei existente în zona curţii interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale, ce comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele; reabilitarea integrală a construcţiei existente – termoizolare exterioarp, înlocuire tâmplărie, refacere finisaje, pardoseli, modernizare băi existente; realizarea rampe de acces şi amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi; amplasarea a două lifturi şi redimensionarea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire şi de ventilaţie.
Potrivit reprezentanţilor CJ Sălaj, deşi clădirea a fost adusă la standarde europene, aparatura medicală a ambulatoriului este insuficientă şi foarte veche, multe echipamente fiind puse în funcţiune în anul 1972, în condiţiile în care durata normală de viaţă a aparatelor este între 4 şi 12 ani.
Sursa citată mai arată că în ultimii ani, achiziţionarea de aparatură medicală s-a realizat doar din surse proprii şi numai pentru echipamente medicale de maximă necesitate. Prin realizarea acestui proiect, infrastructura reabilitată, modernizată şi extinsă va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţii, la cele mai înalte standarde. Sunt vizate cabinetele de specialitate ale Ambulatoriului şi laboratoarele care deservesc Spitalul, respectiv cele aferente următoarelor cabinete: medicină internă, endocrinologie, gastroenterologie, cardiologie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirugie generală-neurochirurgie, ortopedie şi traumatologie, chirurgie plastică, obstetrică-ginecologie, chirurgie şi ortopedie infantilă, pediatrie, oftalmologie, ORL, neurologie, dermatovenerologie, medicina muncii, nefrologie, laborator radiologie şi imagistică medicală, trusa de urgenţă/tratament ambulator, laborator explorări funcţionale, laborator analize medicale, anatomie patologică şi urologie.
AUTORITATILE LOCALE AU CUNOSTINTA DE COZILE DE LA FISIER PENTRU PROGRAMARI SI DE 2 LUNI DE ASTEPTARE LA MEDIC PENTRU CONSULTATII
@7:58 Ia du-te frate in tari cu apa calda, ca te tin la asteptat si 6 luni sa ajungi la medic.
lasa frate, ca tigani au intaietate ! daca mergi la urgenta stai si 2-3 ore , iar daca vine in tigan se baga in fata cu tot neamul ! caci ei au drepturi ! noi platim, ei profita !
tigani si politicienii, si preotii/popii sunt ciuma tariii ! cancerul din tara asta !!
sa vezi cand o sa aduca si medici !?!
medici oameni si nu tampiti care isi bat joc de pacienti !