La 10 ani de la intrarea în insolvenţă şi la trei ani după ce instanţa a aprobat procedura falimentului Cupromului, terenul şi clădirile pe care fostul mare producător de sârmă le-a deţinut în Zalău şi-au găsit un nou proprietar.
Cea mai mare companie din judeţ – Silcotub SA – a cumpărat, recent, activele Cuprom, tranzacţie care îi va permite să îşi continue dezvoltarea. „Silcotub SA a semnat cu societatea Cuprom SA, reprezentată prin lichidator judiciar BDO Business Rstructurind SPRL, un contract de vânzare-cumpărare, în baza căruia a achiziționat activele societății Cuprom SA, situate la adresa din municipiul Zalău, B-dul Mihai Viteazul nr. 111”, ne-au declarat reprezentanţii Silcotub Zalău.
Aceştia au mai spus că „prin achiziția acestor active – terenuri și clădiri – din imediata sa vecinătate, Silcotub își va consolida operațiunile sale de bază din domeniul fabricării produselor și componentelor tubulare”.
Cândva unicul producător de cupru electrolitic, sârmă turnată şi laminată şi conductoare emailate din România, cu 2.000 de angajaţi la Zalău în perioada de glorie, Cuprom SA a intrat în insolvenţă în 2008, iar în 2015, în faliment. Situaţia a fost generată, susţin procurorii, din cauza gestiunii frauduloase a echipei manageriale, din care au făcut parte omul de afaceri Horia Simu, Ghiorghe Avasilichioaiei şi Radu Cristian Ardelean. Anchetatorii susţin că în cursul anului 2004, Simu, Avasilichioaiei şi Ardelean au acţionat concertat, în urma unei înţelegeri prealabile, şi prin această modalitate au transferat activele Elcond Zalău către Cuprom Bucureşti şi Nordexo Manufacturing SRL Bucureşti, unde inculpaţii aveau interese, scopul fiind de a dobândi foloase materiale pentru aceste societăţi.
Dosarul este pe rolul Tribunalului Maramureş.
noi care am avut cupoane cu actiuni la Cuprom, primim o lada de bere?
Bine ca au bani de extins, dar pe muncitori ii tin la minimu pe economie
La Tenaris Silcotub Zalau au loc negocieri salariale.An urma primelor negocieri conducerea Tenaris Silcotub ameninta ca daca muncitorii nu accepta trecerea pe 4 tururi de schimburi de munca nu vor majora salariile, care oricum este cu doar 200 de lei.Trecerea pe 4 tururi de munca va aduce scaderea salariilor cu mai mult de 200 de lei cat promite conducerea fabrici si pe deasupra o sambata sau o duminica libera se va avea doar o data la cateva luni de zile. Oameni care lucrati la Tenaris Silcotub nu va lasati amagiti de conducerea Tenaris si nu acceptati cele 4 tururi de munca.
La Tenaris Silcotub Zalau sunt cele mai mari salarii din judet.Agramatul de mai sus sa tina cont si de adaosul compensatoriu pe care Silcotul il plateste fiecarui angajat.Munca pe 4 sch. ofera mai multe zile libere petrecute alaturi de familie.
Un ALUPIGUS mare muncitorilor din Tenaris Silcotub.Si la mai mult supte.
Pentru tampitul de la 21:56, munca pe 4 schimburi, ofera mai multe zile libere petr ecute singur, fara familie, deoarece familia este libera sambata si duminica.
Asa ca, daca esti prost, macar nu mai si atrage atentia asupra ta. Daca esti unul dintre manageri, atunci e de inteles; nu esti prost, esti doar un nesimtit care ar trage si pielea de pe angajat, din dorinta de a se inbogati. Cat despre adaosul compensatoriu: SA-TI STEA IN GAT ! Cu tot cu acela si cu alte bonusuri care pretindeti ca le dati, salariile sunt mici.
23:21 Aveti dreptate pe langa salarile slabute la munca depusa in Tenaris mai au si pretenti si reguli exagerate! Cei care lucreaza acolo sunt un fel de sclavi moderni .
Sta lumea la coada sa lucreze in TENARIS…
DA ….sta lumea la coada sa lucreze in Silcotub,dar ce fel de lume sta la coada:soferi,tamplari,brutari,dulgheri,meserii care nu au treaba cu ce se cere in Silcotub,iar multi nu pot trece un test psihologic simplu de angajare.
Conducerea Tenaris Silcotub este foarte proasta sau se trezesc muncitorii dandu-si seama ca ei sunt pilonul fabricii si ca fara ei Silcotub nu exista.