Procurorii DIICOT Sălaj au clasat dosarul în care cei doi poliţişti implicaţi în agresiunea de la Şimleu Silvaniei au fost cercetaţi pentru deţinere de droguri de mare risc.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Dan Bubuiug, şeful DIICOT Sălaj, analizele toxicologice efectuate la Institutul de Medicină Legală de la Cluj-Napoca au stabilit că doar victima – Mircea Gaidoş – consumase droguri, agresorul Ioan Alin Onica fiind „curat”. În cauză au fost efectuate percheziţii domiciliare la cei doi suspecţi, în urma cărora au fost descoperite droguri doar la locuinţa lui Onica. „Am descoperit doi muguri de cannabis, de 0,6 grame, într-o cutie, însă cercetările ulterioare au stabilit că drogurile aparţineau fratelui lui Ioan Onica, student la Cluj şi consumator de cannabis. În urma expertizei dactiloscopice efectuată pentru cutia în care erau drogurile nu s-a descoperit amprente aparţinând lui Ioan Onica. Neconfirmându-se niciun aspect legat de trafic s-a dispus clasarea „, a precizat Bubuiug. În schimb, procurorii au dispus disjungerea cauzei privindu-l pe fratele agresorului şi formarea unui nou dosar pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.
Cu ocazia percheziţiilor, oamenii legii au găsit la domiciliul poliţistului agresor şi un glonţ din arma de serviciu a lui Onica, situaţie în care DIICOT a declinat competenţa de efectuare a cercetării penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.
Şi Mircea Gaidoş a scăpat de acuzaţii, întrucât, susţine procurorul şef, nu s-a putut dovedi că acesta deţinea droguri, consumul de astfel de substanţe nefiind incriminat.
Reamintim că cei doi tineri, agenţi de ordine publică la Poliţia Şimleu Silvaniei, au fost implicaţi într-o agresiune în noaptea de 16 ianuarie, după petrecere prilejuită de bilanţul anual al instituţiei. Atunci, Onica l-a snopit în bătaie pe Gaidoş, provocându-i răni care i-a pus viaţa în pericol.
Agresorul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru tentativă de omor.
deci politisti pot consuma mai departe droguri, atat doar sa nu fie prini cu ele asupra lor !!
fratele Ioan detine si consuma droguri, iar fratele politist nu stie si nu se ia nici o masura, nu mai este tainuire, complicitate, …………. halal justitie, politie………. vai de tine tara, cu asemenea oameni ai legii chiar numai ai nici o sansa!
te poti intreba ce treaba au azi politisti, ma refer la cei in cauza si serviciul din care fac parte, nu culeg informatii nu raporteaza aspectele mai departe sefilor,,,,,,,,,,, dar cred ca intrebarile sunt retorice si nu isi au rostul.
fiind militari nu se supun legilor parchetelor militare………..?
un politest narcoman, care culmea nu e dat afara ci este pastrat ca si betiba de politista de la halmasd !
iar celalalt, un nebun violent, cu frate narcoman, cu droguri in casa, car si asta in loc sa fie dat afara iute din politie, este pus si el la pastrare
Ei, văzînd protejarea polițiștilor de către organele de cercetare penală, vedeți de ce se fac atîția polițiști?
cum tanarul din Jibou condamnat pentru consum de droguri, aici conform aceluiasi procuror „consumul de astfel de substanţe nefiind incriminat”…………………………….
Înainte de a face acuzații și a vă da cu părerea aiurea citiți și voi Codul penal -cazuri de nepedesire, când nu există infracțiunea de tăinuire și prevederile legii 143/2000. Nu scuz pe nimeni dar consider că înainte de a posta tot felul de inepții ar fi bine sa ne documentam!