Pentru al patrulea an consecutiv, comuna Nuşfalău va găzdui Concursul de tăierea porcului. Evenimentul va avea loc în 27 ianuarie, în curtea Căminului Cultural, unde echipele de măcelari participante îşi vor putea pune în valoare talentele de a sacrifica şi a prepara mâncăruri gustoase din carne de porc.
Startul manifestării se va da la ora 7.30, pentru ca o jumătate de oră mai târziu, concurenţii să purceadă la sacrificarea guiţătorilor. Un juriu de specialitatea va urmări îndeaproape intervenţiile fiecărei echipe, urmând să puncteze fiecare etapă a ritualului, în funcţie de îndemânarea şi rapiditatea cu care este executată. O altă probă a competiţiei vizează pregătirea de preparate specifice, de la friptura măcelarului, la mâncărurile tradiţionale cu varză murată, caltaboş şi cârnaţ.
Ideea organizării concursului aparţine primarului Radu Mate, acesta inspirându-se după modelul festivalului sacrificării porcilor dintr-o localitate înfrăţită din Ungaria, din dorinţa de a arăta tinerelor generaţii felul în care înaintaşii lor tăiau porcul şi preparau carnea într-un mod sănătos.
Ediţia din acest an este organizată de Primăria şi Consiliul Local Nuşfalău, Centrul de Informare Turistică, cu sprijinul unor persoane fizice şi juridice.
Asta tine loc de comunicat de presa al primariei Zalau,adica nu il sunati sambata pe Ciunt pentru problemele orasului pentru ca el o sa fie la Nusfalau la taiat de porci.Ce sa-i faci, meseria nu-i nopsam!