Incrediente:
– 175 g zahăr
– 100 ml ulei
– 200 ml apă minerală
– 200 g făină
– o linguriţă esenţă de rom
– o linguriţă esenţă de vanilie
– o linguriţă coajă de lămâie
– un pliculeţ praf de copt
– 2 linguri cacao
– 2 linguri gem de căpşuni
– 3 linguri nucă de cocos
– un praf de sare
Mod de preparare:
Punem într-un castron zahărul, uleiul, apa minerală, făina cernută cu praful de copt, esenţele, coaja de lămâie, sarea şi mixăm bine până se topeşte zahărul.
Împărţim compoziţia în două. Într-una din ele punem cacaua şi gemul de căpşuni, iar în cealaltă nucă de cocos. Mixăm ambele compoziţii până la omogenizare.
Tapetăm două tăvi mici (20x8x5cm) de chec cu hârtie de copt, punem în mijlocul fiecărei tăvi o lingură compoziţie maro, o lingură compoziţie albă, apoi iar o lingură compoziţie maro şi tot aşa până terminăm ambele compoziţii. Introducem tăvile la cuptorul preîncălzit, pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Poftă bună!