Conform Legii 168/2017, în data de 10.10.2017 se va sărrbătorii în județul Sălaj, la fel ca și in celelalte județe ale țării, “ZIUA NAȚIONALĂ A PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEȘTI “
Prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național, din materii prime de bază provenit în proporție de 100% din fermele din România și care au inscripționat pe etichetă drapelul țării noastre.
Sălăjenii vor putea sărbătorii această zi națională prin consumul de produse agroalimentare românești care se vor găsi în piețele din județul Sălaj, piața agroalimentară Zalău , Șimleu Silvaniei, Jibou, Crasna.
Acțiunea are ca obiectiv promovarea produselor agroalimentare românești și câștigarea încrederii cosumatorului având un efect pozitiv pe termen lung, asupra producătorilor agricoli prin valorificarea propriilor produse către cosnumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ, încurajându-se producția agricolă națională destinată consumatorilor români precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți).
Direcția pentru Agricultură Sălaj, promovează consumatorii sălăjeni distribuind pliante în toate sectoarele din domeniul agricol și agroalimentar (legume- fructe, produse de panificație, carne și preparate din carne, etc).
Pe lângă produsele agroalimentare românești sunt promovate flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor, costume populare și obiecte de artizanat.
Sălajul deține un număr de 12 produse traditionale romînești conform Ordinului nr. 724/20013 din care: 10 sunt preparate din carne si 2 spirtoase.
“Produsul românesc și valoarea lui pe piață” a reprezentat un bun prilej prin care reprezentanții autorităților, producători, procesatori, furnizori de tehnologii și servicii, vor putea discuta pe tema problemelor actuale:
„Cum definim și promovăm produsul românesc?”
„Contextul regional și mondial în care evoluează produsul românesc”
„Ultimele inovații tehnologice sau de reducere a costurilor”.
Rugăm consumatorii din județul Salaj și nu numai, să folosească produsele obținute de producătorul agricol în exploatația pe care o deține.
Ing. Valentin Duca
Director executiv