Poliţia de frontieră împreună cu Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) demarează o campanie de informare a şoferilor cu privire la felul în care conducătorii auto își pot soluționa problemele apărute atunci când se confruntă cu un eveniment rutier produs în afara granițelor României. Este vorba de un program-pilot care va fi extins, în caz de reuşită, şi la alte puncte de frontieră, în afara celor trei luate în calcul acum.
În încercarea de a limita daunele auto suportate de asigurătorii români şi pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto care călătoresc în străinătate, BAAR, alături de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurări din România (UNSAR), Academia Titi Aur (ATA) şi Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (ApAA) va începe un proiect pilot în trei dintre puncte de frontieră ale României: Vama Veche, Nădlac şi Negru Vodă. Din pliantele prezentate mai jos putem afla ceea ce trebuie făcut atunci când ne confruntăm cu astfel de evenimente nedorite care ne pun de cele mai multe ori în mare încurcătură, cu atât mai mult cu cât ne aflăm pe drumurile din afara țării.
Proiectul îşi doreşte să informeze conducătorii auto despre primele măsuri pe care le pot lua în cazul producerii unui accident în afara graniţelor ţării şi despre felul în care un şofer poate să facă faţă situaţiei chiar dacă nu cunoaşte legislaţia ţării respective şi nu are un sprijin direct din partea asigurătorului la care a subscris poliţa RCA. Proiectul se înscrie în strategia BAAR de a contribui la consolidarea siguranţei rutiere şi a oferi cât mai multe informaţii utile conducătorilor auto, spune Biroul. În funcţie de reuşita acestui program-pilot, de cât de util se va dovedi, el va fi extins şi în alte puncte de frontieră ale României. Campania de informare te ajută să îţi dai seama cu exactitate dacă tu sau celălalt şofer este vinovat de producerea accidentului, dacă legislaţia din ţara respectivă este sau nu similară cu cea din ţara noastră şi de primele măsuri pe care trebuie să le iei în caz de producerea accidentului într-o altă ţară.