Este oficial începând de miercuri: FC Zalău nu va mai participa în nicio competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal. FC Zalău a fost dezafiliată, la solicitarea preşedintelui Ioan Morar care, rămânând fără susţinere financiară din partea autorităţilor locale, a fost nevoit „să pună batista pe ţambal”. O situaţie nu foarte ieşită din comun pentru o Românie în care sportul, în cea mai mare parte, a ajuns să supravieţuiască datorită autorităţilor publice. Există multe cazuri în ţară de cluburi nevoite să se desfiinţeze pentru simplu motiv că aleşii locali sau apropiaţii acestora nu mai vor, din motive puerile, să finanţeze echipele respective. E şi cazul clubului FC Zalău, o echipă care a evoluat timp de nouă ani în Liga a III-a, promovând în acest eşalon în vara anului 2008, după alte două încercări eşuate.
S-a promis „marea cu sarea” la scurt timp după realizarea acestei performanţe. Chiar şi edilul din acea vreme, Radu Căpîlnaşiu, a fost prezent la discuţia în care oficialii clubului au anunţat că „în câţiva ani o să vedeţi această echipă în Liga a II-a”.
Din păcate, anii au trecut, FC Zalău a rămas tot în Liga a III-a, iar timp de opt ani s-au pierdut multe generaţii de jucători sălăjeni valoroşi, care ar fi putut alcătui astăzi un lot competitiv chiar şi pentru nivelul celui de-al doilea eşalon. Suntem convinşi că, dacă FC Zalău ar fi fost acum o echipă în Liga a II-a, autorităţile locale ar fi avut o cu totul altă atitudine faţă de acest club.
Îmi vine greu să cred că FC Zalău nu a avut posibilitatea în cei nouă ani să promoveze în liga secundă, dar la finalul fiecărui sezon s-au invocat tot felul de motive, timp în care, cu o voce şi mai impunătoare, s-a anunţat că echipa va intra în cursa pentru promovare în sezonul care urma să înceapă.
Situaţia a rămas neschimbată, iar zălăuanii au fost privaţi în toţi aceşti ani de un fotbal cu adevărat profesionist. Cu buna ştiinţă a autorităţilor locale, FC Zalău a transferat de la un an la altul tot mai mulţi jucători din afara judeţului, iar în ultimele sezoane nu au mai fost buni nici antrenorii sălăjeni. Oare de ce?
Atitudinea pe care au avut-o în această vară autorităţile locale faţă de clubul de fotbal nu este deloc lăudabilă, nici măcar normală, având în vedere că FC Zalău era singurul club de fotbal din municipiu unde nu era percepută taxă lunară pentru copii şi juniori.
Plătitorilor de taxe şi impozite care sunt şi iubitori ai „sportului rege”, li s-a luat oarecum un drept, acela de a vedea meciuri de Liga a III-a, aşa cum au fost ele. Doleanţa lor este ca acest municipiu să aibă şi o echipă de fotbal la nivel de seniori într-o competiţie naţională, aşa cum i-a obişnuit tradiţia. Dacă reprezentanţii primăriei au vrut să-l înlăture pe Ioan Morar de la echipă este strict problema lor, dar acest club nu trebuia lăsat să moară. Acest club a supravieţuit ani la rând datorită nouă, plătitorilor de taxe şi impozite, cei care astăzi ne întrebăm dacă ceea ce s-a întâmplat în cei nouă ani a fost fotbal sau păcăleală pe banii contribuabililor.
Fără o echipă de seniori într-o competiţie naţională, unde să fie promovate elementele autohtone valoroase, fotbalul juvenil din municipiu este asemenea unei plantaţii agricole din care nu poţi culege niciodată roadele.
Printre numele pe care le recita noaptea in somn Morar Ioan, asa cum face fetita aia din Game of Thrones, se afla numele lui Ciunt Ionel, Balajel Teodor si Demle Alin
Sirul nereusitelor,cheltuirea inutila a banilor publici trebuia oprita.Nu poți minți la infinit și să primești și bani.Clubul scolar,Liceul sportiv sa crească fotbalisti -tot pe banii statului-sau sa dispara ,să apara alte forme de organizare ,eficiente.
Sa dispara totul dupa mintea bolnava a unor consilieri si sefi de carton de la patrimoniu ,sa poata ei fura in liniste ! Mizerabili !!!!!