UPDATE
O defecţiune majoră a conductei de aducţiune a apei de la Vârşolţ îi lasă fără apă miercuri, 9 august, pe consumatorii din Zalău şi din comunele Hereclean, Bocşa, Crişeni, Mirşid. „Ne cerem scuze clienţilor din Sălaj pentru disconfortul produs de acest incident. Angajaţii Companiei de Apă lucrează pentru a repara această avarie în cel mai scurt timp”, a precizat Marcel Zaharia, directorul general al Sucursalei Zalău.
Defecţiunea s-a produs marţi, 8 august, la orele amiezii, când, din cauza stării avansate de degradare în care se află, conducta de oţel care alimentează cu apă reşedinţa de judeţ şi câteva comune din zonă a cedat. „Avaria este una de proporţii şi a determinat inundarea unui cămin de vane. Pentru evacuarea apei am cerut sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj”, a mai spus Zaharia.
Pentru câteva ore, consumatorii au fost alimentaţi din rezervoarele de acumulare ale reşedinţei de judeţ, însă acestea s-au golit cu repeziciune. Primii la ale căror robinete nu a mai curs nimic au fost consumatorii alimentaţi din rezervorul Brădet – cartierele Brădet, Stadion, străzile Gheorghe Doja, B.P. Haşdeu, Corneliu Coposu, Lacului, Pârâului, Cascadei, Tipografilor, Kossuth, Mihai Eminescu, Vânătorilor, precum şi pentru cei alimentaţi din rezerva Ortelec – cartierele Ortelec şi Sărmaş, străzile Porolissum, Maxim Gorki, A. Mureşanu, Traian, George Coşbuc, cartierele Dumbrava I şi Dumbrava II. Le-au urmat, însă, şi cei din celelalte zone ale urbei, pentru ca miercuri, 9 august, furnizarea apei potabile să fie sistată şi în comunele Hereclean, Bocşa, Crişeni, Mirşid.
ŞTIRE INIŢIALĂ
O defecţiune majoră a conductei de aducţiune a apei de la Vîrşolţ ar putea lăsa Zalăul fără apă, avertizează reprezentanţii Companiei de Apă „Someş” Zalău. „Deocamdată nu ştim natura defectului, însă avaria este una de proporţii. Ca urmare nu putem estima cât timp ne va lua să o remediem sau pentru ce perioadă consumatorii vor rămâne fără apă”, ne-a declarat Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău.
Potrivit acestuia, avaria s-a produs la orele amiezii, echipele de intervenţie ale Companiei având nevoie de sprijinul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj pentru evacuarea apei dintr-un cămin de apometre. „Până reuşim să evacuăm apa, care curge cu un debit foarte mare, alimentarea cu apă a consumatorilor va fi asigurată din rezervoarele de acumulare ale Zalăului. Dacă nu reuşim să remediem defecţiunea în timp util, vor rămâne fără apă, într-o primă fază, locuitorii din zona Ortelec şi din cartierele Brădet şi Stadion, apoi şi ceilalţi”, a mai spus Zaharia.
Cu o lungime de 18,5 km, diametru de un metru şi o vechime de 25 de ani, conducta de aducţiune a apei de la Vîrşolţ este din oţel, din cauza stării avansate de degradare a cedat de mai multe ori de-a lungul anilor. Înlocuirea acesteia a fost cuprinsă într-un amplu proiect de reabilitare şi modernizare al Companiei, lucrările fiind estimate a se derula în cursul anului viitor.
Maghiu Paul sa nu ramana fara serviciu, ca zalauanii pot sa ramana fara apa, care oricum e platita la suprapret
La ce preturi se platesc pentru apa si canal, putea fi schimbata demult conducta, nu sa ne lase onorabila companie fara apa in mijlocul verii.
Presiunea apei a scazut sensibil, azi dupa 15.00
Iar ce va fi diseara si maine, dracul stie, ca astia de la ape sunt dusi cu pluta. Si mai revine si canicula.
Este doar inceputul dezastrului dupa lunga domnie a maretului presedinte/primar Capalnasiu care nu a facut nimic pentru oras.
Capilnasiu a facut mult mai multe pentru oras decat va face , vreodata, „ciuma rosie”. Numai un membru PSD ori un lobotomizat la creier nu poate sa vada acest lucru.
Simplu cetatean Are dreptul sa astepte proiectul pentru reabilitare .Iar pierderea o suporta tot cetateanul. Poate sa vina canicula ca si noi tot la ISU. ajungem doar SMURDUL de ei apartine. Traiasca Romania si directorii.
D
Daca cineva ar face un calcul al costurilor suteor de interventii care au fost facute la aceasta conducta ar vedea ca aestea depasesc costul de inlocuire..
Sipana la anul ce facem. in conditiile in care astfel de avarii pot avea loc zilnic.
Ce masuri ia primaria si CJ
Adevărul este că defecţiuni au fost şi pe vremea comuniştilor. un singur lucru s-a schimbat, apa este de zece ori mai scumpă, Cică, s-a privatizat !