„Rău cu rău, dar mai rău e fără rău”, ar fi zicala care s-ar potrivi probabil cel mai bine pentru situaţia actuală a fotbalului din municipiu. După nouă ani în care a activat în Liga a III-a, FC Zalău se vede nevoită să se retragă din competiţie din cauză că autorităţile locale nu mai sunt dispuse să aloce bani acestui club de fotbal. Motivul? În urma controlului Curţii de Conturi, reprezentanţii acestei instituţii le-ar fi transmis autorităţilor locale că încalcă legea dacă aprobă proiectul de finanţare al clubului FC Zalău pentru sezonul următor, din moment ce în urmă cu doi ani, adică în sezonul 2015 – 2016, echipa nu şi-a îndeplinit obiectivul. Cum România este ţara tuturor posibilităţilor, de ce ne-ar mai mira o astfel de decizie, considerăm noi ilară? Nu suntem de acord cu ce s-a întâmplat la FC Zalău timp de nouă ani, mai ales că, în toată această perioadă, Primăria a „pompat” peste 35 de miliarde de lei vechi, dar este strigător la cer să pui astfel de regulamente prin care să fii nevoit să desfiinţezi un club pentru faptul că, în loc de poziţia a şasea, echipa s-a situat pe locul 13 la finalul campionatului. Potrivit unor astfel de reguli, poate ar trebui probabil să „dispară” din competiţii jumătate din cluburile sportive susţinute de autorităţile publice. Sau, dacă obiectivul a fost ratat în urmă cu două sezoane, de ce nu s-au luat atunci măsurile cuvenite? De ce în sezonul trecut, proiectul a putut fi aprobat? Înseamnă că s-a comis o ilegalitate în anul competiţional anterior, fapt pentru care, cei care au aprobat proiectul depus de clubul FC Zalău, ar trebui să plătească.
S-au alocat peste 35 de miliarde de lei vechi timp de nouă ani ca astăzi, nişte „vremelnici” să spună „stop” fotbalului din municipiu. Probabil, peste câţiva ani, alţi „vremelnici” vor spune „stop” şi noului club, Sporting Zalău, iar în această situaţie nu putem vorbi decât despre interese, fie ele politice sau de altă natură.
Cu bune, cu rele, FC Zalău este singurul club care a reprezentat municipiul în ultimii nouă ani într-o competiţie de nivel naţional, fie ea şi Liga a III-a. Iar dacă există deja această echipă ajunsă într-o competiţie naţională, soluţia optimă ar fi fost ca acele persoane care au în plan un nou proiect intitulat „Sporting Zalău” să ajungă la o înţelegere cu omul de afaceri, Ioan Morar, fiindcă zălăuanii vor sa vadă un fotbal cât de cât de calitate, nu jocuri de Liga a IV-a sau chiar de Liga a V-a. Pe plătitorii de taxe şi impozite nu-i interesează cine conduce noul club sau cine ar prelua FC Zalău, dar regretă că vor fi nevoiţi să aştepte câţiva ani pentru a vedea un nou meci la nivelul Ligii a III-a. Pe plătitorii de taxe şi impozite îi doare faptul că s-au „păpat” peste 35 de miliarde de lei vechi timp de nouă ani, timp în care la FC Zalău am văzut tot mai puţini fotbalişti din judeţ. Nu clasarea pe un anumit loc trebuia să fie obiectivul stabilit de autorităţile locale, ci promovarea tinerelor talente din municipiu şi din celelalte zone ale judeţului.
În loc să găsim soluţii pentru a le da o şansă tinerilor doritori de mişcare şi să facem regulamentele în aşa fel încât aceştia să aibă prioritate la cluburile reprezentative din municipiu, desfiinţăm echipe şi dăm credit altora, fără să ni se garanteze că lucrurile vor arăta în viitor mai bine decât au arătat în ultimii nouă ani. FC Zalău sau Sporting Zalău este acelaşi lucru pentru spectatorii care vor să meargă vinerea la un meci de Liga a III-a. Însă, întrebarea este: peste câţi ani vor avea posibilitatea să mai vadă în municipiu un meci de fotbal cel puţin la acest nivel? Până atunci, Sălajul să alătură celorlalte patru judeţe din România rămase fără echipă de seniori într-o competiţie de nivel naţional.
Primaria a „pompat” 35 miliarde lei din banii publici pe care i-a „tocat” marele investitor Morar.
Daca dispare FC Zalău atuncea nu va mai avea Zalău echipa in liga 3
demle, care se crede becali de salaj, e responsabil, clar
Dar ce-au facut pana acum la desfiintare, cu banii primiti de la buget? Cati s-au folosit pt.echipa si cati au ajuns in conturile asa zisilor actionari?
Domnul Morar a avut „la mana” FC Zalau timp de 10 ani fiindca era echipa lui. Totul normal pana aici. De-alungul timpului mai multi oameni de afaceri din Zalau au vrut sa i se alature insa acesta a refuzat categoric. Oare de ce? Oare de ce a fost cooptat Demle imediat dupa ce PSD-ul a venit la putere? Oare de ce au fost folositi in randul echipei doar jucatori din afara judetului, iar celor care au fost in probe din Salaj li se ofereau ca salar cateva sute de lei? Oare de ce s-a ajuns ca nici Pasca nici Gonzo sa nu mai doreasca sa colaboreze cu Morar? Sunt sigur ca aceste raspunsuri nu le vom afla niciodata ….. Cu toate astea, sanatate la toata lumea!
Rușinos dle primar sa lăsați la mana unor trepadusi , cum sunt si cei de mai sus care postează fiind frustratii din ultimi ani care nu au avut acces la echipa, o problema socială – fotbalul- a municipiului. Mizerie politică se pare. Intervenții asa cum ati facut anul trecut la volei si salvați fotbalul pana nu e prea târziu. Altfel o sa plateasca PSD ul nemeritat.Trziti-va!
Morar, nu i mai plânge de mula lui morar ca habar n ai ce a făcut cu cele 35 de miliarde. Putea fi echipa în liga I dar ia întreabă-l ce a făcut cu banii. Cine n a vrut sa se înțeleagă cu el? A lăsat cumva pe alții sa scoată echipa din rahat!? Câți bani și înțelegeri are cu săbou?
cu banii aia se facea stadionu, era mult mai inteligent folositi, asa praf si pulbere de toate si de echipa si de stadion..
Domnul Morar M, ce ai făcut până acum?De ce nu ai scris nimic? Se cunoștea totul dar ai ales sa le ții partea! comportare lingușitoare!!!! Te ai întrebat că putea fi altfel daca relatai adevărul? Verifica puțin și vezi unde sunt banii!!!Nu mai scrie ce ți se spune!