În perioada, 7-11.06.2017, Ansamblul ”Barcăul” de la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei a participat la două prestigioase manifestări cultural-artistice pentru copii și tineret, Festivalul Concurs ”Călușul Românesc” de la Slatina – Olt și Festivalul Național de muzică și dans ”Batca” de la Drăgășani – Vâlcea.
Participarea copiilor de la cercurile cultural-artistice constituie un bun prilej de a-și etala calitățile artistice dobândite de-a lungul anilor și totodată este un mijloc de comunicare între sutele și miile de copii participanți la asemenea evenimente.
La Festivalul-Concurs Național ”Călușul Românesc” de la Slatina, desfășurat în zilele de 7-9 iunie, micii artiști sălăjeni s-au remarcat prin autenticitatea repertoriului, stilul de interpretare și costumul popular din zona Barcăului. Juriul concursului a acordat ansamblului, locul I pentru prestația artistică deosebită și modul exemplar de prezentare a folclorului românesc. Soliștii vocali prezenți la concurs au obținut: locul I – solista Crina Pop la categoria 15-18 ani, locul II – a revenit fraților Raul și Oana Criste la categoria 10-14 ani și surorilor Iulia și Ilaria Tincău, tot la aceeași categorie. De menționat, că la acest concurs au participat peste 2.000 de copii și tineri de la palatele și cluburile copiilor din întreaga țară.
Festivalul Național de muzică și dans ”Batca” de la Drăgășani, s-a desfășurat în zilele de 10-11.06.2017. La acest Festival, talentații artiști de la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei s-au remarcat în mod deosebit, iar juriul, avându-l președinte pe compozitorul Dumitru Lupu, le-a acordat ”o ploaie” de premii. Astfel, ansamblul ”Barcăul” a obținut locul I, la categoria de vârstă 8-10 ani, formația de dansuri, locul I, pentru ”Bătuta de Barcău” (dans fecioresc), iar soliștii vocali, Crina Pop – categoria 15-18 ani, frații Raul și Oana Criste, locul I, surorile Iulia și Ilaria Tincău, locul III, la categoria de vârstă 10-14 ani.
Aprecieri deosebite a primit solista Crina Pop, elevă în cls. a X-a la Colegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, pentru calitățile interpretative, repertoriului autentic și pentru costumul popular din zona etnografică ”Barcău”.
Felicitări tuturor copiilor, părinților, cadrelor didactice participante și le urăm succes la viitoarele concursuri – festivaluri, ce vor avea loc în această vacanță de vară.
Prof. Flaviu Neaga