Activitățile de ecologizare cuprinse în cadrul acțiunii “Luna Curățeniei de primăvară” au înregistrat rezultate remarcabile. Cu toate că programul stabilit pentru desfășurarea acțiunii a fost în perioada 15 martie – 15 aprilie, elevii din unități de învățământ din municipiu au desfășurat activități de ecologizare inclusiv în luna mai. Un efectiv de 1.855 de elevi din unitățile de învățământ din municipiu au adunat o cantitate de 8,306 tone de deșeuri. Unitățile de învățământ implicate sunt: Liceul de Artă “Ioan Sima”, Colegiul Național “Silvania”, Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială “Corneliu Coposu”, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu”, Liceul Sportiv “Avram Iancu”, Școala Gimnazială “Iuliu Maniu”, Școala Gimnazială “George Coșbuc”, Școala Gimnazială “Porolissum”, Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai”, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” și Liceul Reformat “Wesselenyi”.
Un număr de 14 instituții şi societăți comerciale din municipiul Zalău, cu un total de 375 de angajați, au desfășurat, în cadrul acțiunii “Luna curățeniei de primăvară”, lucrări de curățare a zonelor din municipiu, de resturile vegetale, igienizare și ecologizare; curățarea carosabilului, a trotuarelor și a aleilor; decolmatarea rigolelor fluviale; igienizarea zonelor verzi de vegetație uscată, plastic și hârtii; ridicat depozitări de moloz, pământ și crengi; ecologizare și igienizare a Văii Meseș; igienizarea spațiilor de joacă; văruirea arborilor; completarea cu nisip a spațiilor de joacă; repararea mobilierului și a coșurilor de gunoi din spațiile de joacă; vopsirea, gresarea și ungerea mecanismelor de la aparatele din spațiile de joacă; spălarea indicatoarelor de circulație; greblarea terenului de frunze și adunarea de crengi; curățarea rigolelor pluviale și toaletarea copacilor. Instituțiile și societățile comerciale implicate în programul demarat de Primăria Municipiului Zalău, „Luna curățeniei de primăvară”, sunt Fundația “Acasă”, SC Citadin, Poliția Locală Zalău, Uzina Electrică, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, Compania de Apă Someș SA, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, SC Transurbis SA, Drumuri și Poduri Sălaj SA, Ocolul Silvic Stejarul Zalău, Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public, SC Electrica SA Zalău și SGA Zalău.
Municipalitatea le-a mulţumit tuturor celor care, cu hărnicie și responsabilitate, au participat activ la ecologizarea orașului. Rămâne doar ca cetăţenii, în special cei care uită de multe ori să păstreze curăţenia, să aprecieze acest efort şi să încerce să nu-l transforme în scurt timp, într-un tablou urbanistic nedorit.
http://blog.storia.ro/2017/05/24/studiu-storia-brasov-oradea-si-sfantul-gheorghe-cele-mai-curate-orase-din-romania/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=studiu-orase-curate&utm_term=romania