Sindicaliștii din învățământ sunt nemulţumiţi de Legea salarizării şi iau în calcul declanşarea unor proteste în cazul în care legea va fi aprobată în forma anunţată.
Aceştia susţin că proiectul noului act normativ cuprinde „o serie de neajunsuri, lacune şi inadvertenţe”, care dovedesc că învățământul nu este o prioritate națională, așa cum se clamează. Printre acestea, încălcarea Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României, în condițiile în care acesta prevede o creștere a salariilor cu 20 la sută, începând cu 1 iulie 2017, și cu 30 la sută de la 1 ianuarie 2018, iar în proiect se propune ca prima tranșă de majorare, de 50 la sută, să se acorde din prima zi a anului viitor. „Această propunere înseamnă o diminuare cu şase la sută a majorărilor salariale și, ceea ce este mai important, provoacă în rândul salariaților din sistemul de învățământ o stare de neîncredere și suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Sindicaliştii consideră anormală propunerea ca un număr apreciabil de indemnizaţii de conducere să fie inferioare salariilor de bază pentru funcţiile didactice de predare şi atrag atenţia asupra anomaliilor ce privesc salariile propuse pentru personalul didactic auxiliar și pentru personalul nedidactic. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi de poziționarea în grila de salarizare a funcțiilor didactice, câtă vreme pe o scară de la 1 la 12, coeficientul maxim de multiplicare pentru profesorul S, cu gradul didactic I, ar urma să fie în anul 2023 de 2,76 (la gradația 5), adică 0,23 din indemnizația Președintelui României. „Precizăm că în Legea nr. 284/2010, aceeași funcție are coeficientul 5,36 pe o scară de la 1 la 15, ceea ce reprezintă 0,35 din indemnizația Președintelui României”, potrivit sursei citate.
În aceste condiții Colegiul Național al Liderilor FSLI solicită Parlamentului României remedierea problemelor constatate şi ameninţă că în lipsa unor măsuri concrete, sindicaliştii vor intra în grevă.
Si elevii vor sa protesteze, doleanta lor fiind aceea ca la 10 like-uri date sau primite pe fcbk sa li se motiveze o absenta sau sa li se dea 5 puncte din oficiu la teza, lucrare de control,evaluare…
Profesorii din Salaj sunt cei mai slabi pregatiti din tara. Asa ca hai la proteste si pretentii la salarii.
Nu e correct ca o bibliotecara sa castige cat doi invatatori !!!in cazul in care se stie si se vede ca nu mai este nici o activitate pe la biblioteci !!!!!
:)) nu e corect sa ia la negru 25 lei /ora /copil la meditatii .
Este Putin 25 de lei !!we merge ,we zice so cu 100 de lei LA ora !!!!!
cam asta-i adevarul gol-golut…generatia Facebook