A trecut și 2016, și începutul acestui an; imediat intrăm în vară și multe din promisiunile făcute de municipalitate sunt deja amintire. Una dintre ele este cea prin care porțiunea din strada Unirii din Zalău, extrem de utilă locuitorilor, rămâne pe mai departe blocată, pentru că așa vrea Primăria. Pentru trei mașini parcate în fața ușii administrației locale, blocăm o stradă întreagă, stradă ce aparține locuitorilor municipiului Zalău și nu poate fi sub nicio împrejurare la cheremul unei instituții, indiferent care ar fi aceea. Toate acestea, în condițiile în care traficul este oricum aglomerat în zonă, iar mai nou, “strangulat” prin blocarea accesului către strada 22 Decembrie 1989 (fostă Crasnei) dinspre strada Simion Oros, blocată și aceasta pentru cel puțin o jumătate de an din cauza lucrărilor ce se desfășoară în zonă. Dorim să le reamintim celor din conducerea municipiului faptul că au promis că vor lua în calcul ipoteza redării circulației a acestei porțiuni de stradă, atunci când am scris despre acest neajuns într-un alt articol. La conferinţa de presă din 25 noiembrie 2016, primarul Ionel Ciunt a spus că restricționarea accesului pe această stradă nu este un lucru „bătut în cuie” şi că ia în calcul ca “în curând” să dezbată această problemă împreună cu cei care răspund. Primarul Ionel Ciunt a specificat faptul că decizia de blocare a străzii aparține fostei administrații. Deblocarea acestei porţiuni de stradă – evident, domeniu public – ar însemna decongestionarea circulaţiei şi mai puţine blocaje în trafic. Stres rutier mai puțin și timp câștigat pentru zălăuani. Şoferii care vor să ajungă de pe strada Unirii pe strada 22 Decembrie 1989 trebuie să facă o “buclă” de pe strada Corneliu Coposu şi să intre pe bulevard mai întâi, pentru ca în cele din urmă să poată vira la dreapta, pe strada 22 Decembrie 1989.
După orele amiezii, circulația pe strada Unirii este un infern, atât pentru pietoni cât și pentru șoferii care așteaptă la cozi, uneori de câte două, trei ori la stopul din intersecție, aceea fiind unica modalitate de a ieși de pe această stradă indiferent de direcția către care te îndrepți, în condițiile în care deblocarea acestei bucăți de stradă ar fluidiza simțitor circulația în zonă. În privința locurilor de parcare din fața unității bancare din vecinătate, locuri puține la număr, prea puțini cetățeni au beneficiat de ele vreodată, fiind utilizate de riverani; acestea ar putea fi, de asemenea, mutate dacă se va decide ca strada să fie redată circulației pe toată lățimea ei. Toate acestea, în condiţiile în care parcarea generoasă din spatele Primăriei (exact așa figurează pe harta municipiului, “Parcarea Primăriei”) stă aproape mereu goală, locuri fiind cu zecile, libere la orice oră. Mai mult decât atât, urmează, așa cum bine știm, amenajarea unei parcări uriașe în vecinătatea halei agroalimentare. Desigur, parcarea în alte locuri presupune puțină mișcare – câteva zeci de pași -, lucru de-a dreptul sfidător pentru unele personalități care lucrează în Primărie.
Până atunci, după cum se poate observa, parcarea de la doi pași-distanță este aproape mereu goală la orele dimineții, deci nu ar fi o tragedie dacă cei care ne-au blocat strada s-ar deplasa puțin pe jos, că doar nu suntem la Hilton, să ne aștepte limuzina la ieșirea din imobil. Amintim și de parcările din partea laterală a magazinului “Silvania” și din spatele acestuia, parcare care merge către muzeu, locuri de parcat generoase,ce pot fi folosite oricând și de cei care se cred mai șmecheri decât cetățenii acestui municipiu, plătitori de taxe și impozite care trebuie să înghită mereu în sec și să se alinieze în tăcere la fițele unora .
Cum sa o inchida ba? Sa il vada muritorii de rand pe primaru din Tigani coborand din Skoda in salopeta si cizme de guma?
Era vorba in text sa o deschida, ba! Nu sa o inchida :))) Mai citeste o data, ca sa intelegi, ba!
Democraţii ăştia sunt pretenţioşi, pe vremea dictaturii ceauşiste, strada era pusă la dispoziţia zălăuanilor !
Propun cateva completari la aceasta solicitare:
1,Deschiderea barierelor de la Consiliul Judetean(aceste bariere sa se inchida in cazuri unor vizite de inalti demnitari).
2,Desfiintarea parcarilor pt. angajatii Primariei,respectiv pt.angajatii CJ.
3,Mutarea SERV.INMATRICULARI si EXAMEN SOFERI din cladirea administrativa,poate si a PASAPOARTELOR.
Barierele de la Consiliul Județean sunt inchise și în weekend și de sărbători parca ar fi uliță lui Marc.