Controalele efectuate de angajații deconcentratelor din subordinea Prefecturii Sălaj continuă în această perioadă, pentru depistarea neregulilor în unități economice și de alimentație publică din Zalău și de pe raza județului Sălaj. Sunt luate în “vizor”, în special, produsele specifice Sărbătorilor de Paște. Direcția de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Sălaj verifică împreună agenții economici, magazine mai mici, carmangerii și supermarketuri, în perioada premergătoare Sărbătorilor. Controalele sunt efectuate de inspectori acreditați din cadrul acestor instituții. “Pe lângă unități și alimentație publică avem și o componentă <<mov>>, adică miel-ou-vin. Sperăm ca la finalul controalelor activitatea să arate că unitățile comerciale și unitățile de alimentație publică sunt pregătite pentru ca populația să poată beneficia de sărbători în tihnă și pace”, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș, în momentul demarării acestor controale. Planul de acțiune mixtă a celor trei instituții a fost aprobat în ultima ședință de Colegiu Prefectural, iar controalele continuă până la sfârșitul acestei săptămâni.
„Operațiunea mov”, mov, dar am auzit că PUPĂZA ROZ a decorat Bucureștiul de Paște de se sperie copiii!