Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” şi-a deschis porţile către tinerii zălăuani

„Ziua Porţilor Deschise”, evenimentul organizat de filiala Zalău a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad, a strâns laolaltă reprezentanţi din conducerea instituţiei de învăţământ, liceeni – elevi ai claselor a XII-a din unităţile de învăţământ zălăuane, invitaţi şi reprezentanţi mass-media. Evenimentul a avut ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii, prezentarea de programe, facilităţi dar şi a unor spoturi filmate legate de Universitatea Vasile Goldiş. Amfitrionii evenimentului au fost prof. univ. dr. ing. Aurica Grec, directorul filialei Zalău a UVVG, lector univ. Kovacs Irina, cadru didactic în cadrul UVVG şi Inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, invitat special al evenimentului fiind prorectorul Universităţii, conf.univ. Andrei Anghelina.

Tinerilor prezenţi la eveniment le-a fost prezentată oferta educaţională a celor şase facultăţi din cadrul instituţiei – Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultarea de Medicină Dentară, Facultatea de Ştiinţe economice, Informatică şi Inginerie, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ştiinţe Juridice. Directorul filialei zălăuane, Aurica Grec, a subliniat în discursul ţinut în faţa tinerilor, faptul că UVVG pregăteşte în acest an să conducă către porţile absolvirii, cea de-a cinsprezecea generaţie de studenţi. Reputatul cadru didactic sălăjean i-a îndemnat pe tineri să chibzuiască cu atenţie la alegerile pe care urmează să le facă, prezentându-le totodată şi realizările instituţiei, în cei 27 de ani de la înfiinţare. Au fost evidenţiate şi avantajele pe studenţii le au, despre bursele de merit, bursele speciale, reducerile de taxe şi gratuităţile acordate în anumite condiţii. Elevii au completat şi un chestionar, au participat la o tombolă cu premii oferite de instituţie, au vizionat imagini şi s-au documentat din pliantele puse la dispoziţie la eveniment.Aceștia au avut ocazia să pună întrebări legate de oferta educaţională şi de condiţiile şi privilegiile pe care această instituţie, acreditată încă din anul 1990, le oferă celor care îi trec pragul.

 

12 Thoughts to “Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” şi-a deschis porţile către tinerii zălăuani”

  1. Anonim

    Ati scris in nenumarate articole, editoriale, atat ziarul dvm, cat si celalalte de la nivel local, si presa nationala,s-a dezbatut si s-au scris sute de analize si sau incercat zeci de reforme a invatatmantului, si am cazut cu totii de acord ca sursa problemelor pleaca de la educatie si acele ,,fabrici de diplome”, ne plangem mereu de incompetenta oamenilor din sectorul bugetar, de functionari, de medici, de politisti, etc, si totusi continuam sa promovam acest tip de invatamant. Stim cu totii ce inseamna filiala Vasile Goldis din Zalau, de ce o mai promovati? Am incercat sa-mi fac masterul acolo, fara sa mai plec la cj, si m-am oprit dupa un semestru, cand am vazut ce se intampla. Nu o sa intru in detalii, stiti la ce ma refer…pur si simplu nu inteleg rostul acestei filiale. Nu vindeti iluzii copiilor de 18 ani irosindu-le 3 ani pretiosi din viata. si atunci va intreb direct: nu sunteti si voi vinovati la starea degradanta a societatii pe care tot voi o condamnati zilnic? Nu sunt tendentios, dar eu nu va inteleg…

    1. Anonim

      Nici eu nu sunt fan Goldis însă ce vreti sa le facă, sa le închidă usa in nas? Este o oferta educationala lipsita de detalii pana la urma. Un ziar nu poate discrimina, toate unitatile de invatamant acreditate isi pot prezenta oferta lor. Marele ALEGATOR e absolventul de liceu, nimeni altcineva. Nu poti condamna un ziar care se subventioneaza singur, nu are niciun sprijin financiar si pana la urma trebuie si el sa trăiască in ceva, fie ca e un anunt ori o reclama legala. Nu cred ca e cazul sa fim rautaciosi.

    2. Anonim

      Aveti o gandire superficiala si sunteti tendentios. Intradevar invatamantul romanesc este deficitar deoarece pune accent pe teorie, iar practica, cea care ar trebui sa fie primordiala nu este 🙂
      Vom avea parte de specialisti in fiecare sector public/privat doar atunci cand acest lucru se va schimba, pana atunci eu sunt de parere ca indiferent pentru ce universitate aplici, rezultatul va fi acelasi. Plus de asta, daca vrei sa inveti sa te perfectionezi, sa dobandesti cunostinte te asigur ca o poti face si de la Goldis ! Stima !

  2. Gghhgjj

    Ati organization activitatea as va faceti poze !!!!

  3. Anonim

    „filosoful grec Confucius” a fost chinez

  4. Adina

    Fiecare opteaza dupa cum il duce capul si dupa posibilitati. Nu toata lumea poate ajunge la UBB ori la Universitatea din Bucuresti. Daca vrei sa inveti, poti sa ajungi un absolvent de facultate bine pregatit, nu conteaza la ce universitate faci cursurile. cartile de drept si medicina sunt aceleasi peste tot, nu mai blamati facultatile cand de fapt este vorba despre lene si indolență! Numai lenesii fac asta.

    1. Anonim

      Dreptu-i, nu tăți pot mere la UB sau UBB, să mai duc și la privată!

      1. Confucius

        o mică rectificare, e „privadă ” UVVG

  5. Anonim

    citind comentariile (cu exceptia primului) imi dau seama ca pt noi, ca natie, nu mai exista viitor. Intr-o societate educata o astfel de universitate, -in scara blocului- ar avea frecventa zero. Sper ca intr-o zi oamenii sa caute cunostiinte si nu diplome. Avem ceea ce suntem.
    -Speechless-

    1. Anonim

      „Cunoștiințe”? Da, da, mai caută! Inclusiv de scriere corectă. După ce le găsești, mai treci pe-aici.

  6. Adina

    Otraviti mai sunteti, ati ajuns sa va mancati intre voi ca mai greseste omul o litera intr un cuvant! ce atata cearta fratilor, fiecare da unde vrea. Nu-i duce nimeni cu arcanul la Goldis sau la dracu in praznic. Asta este nivelul acestui oras, ce va tot mirati atata, nu vedeti in ce saracie traim si ce oameni ne conduc? vrei pretentii, inclusiv la facultate, ca sa nu mai zic de altele, te duci la Cluj, Iasi, Timisoara sau Bucuresti, nu stai in spelunca asta obosita!

  7. Anonim

    La „porțile deschise” au fost prezentate și date despre angajarea absolvenților UVVG? (nu funcționarii care merg la VG pentru diplomă) Cîți absolvenți medici, farmaciști, ingineri, economiști, juriști reușiți prin concurs pe posturi. Că pliante și cuvîntări nu înseamnă nimic.

Leave a Comment