Primarul comunei Crasna, Bogya Miklos, a fost găsit și el de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate, după ce alți doi foști aleși ai comunei s-au confruntat cu acuzațiile inspectorilor Agenției. Potrivit ANI, în perioada 20 iunie 2012 – 6 august 2014, actual primar al comunei Crasna, la acea vreme viceprimar, a deținut simultan funcția amintită și calitatea de persoană fizică autorizată la „Bogya N. Miklos PFA”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit g) din Legea nr. 161/2003.
Cazul primarului Bogya Miklos nu este singular la nivelul conducerii Primăriei Crasna. De-a lungul ultimilor ani, inspectorii ANI i-au găsit in conflict de interese atât pe fostul viceprimar Alexandru Torma, cât și pe fostul edil Pop Emeric.
Viceprimar incompatibil
ANI făcea cunoscut, în iunie 2015, că viceprimarul Crasnei la acea vreme, Alexandru Torma, era descoperit în stare de incompatibilitate, după ce, timp de doi ani, a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi pe cea de reprezentant al Consiliului Local în cadrul unei societăţi comerciale. “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 septembrie 2010 – 20 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al comunei Crasna în Adunarea Generală a Asociaţilor la SC Crasna Serv SRL (societate comercială la care Consiliul local deţinea calitatea de asociat unic), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003”, se preciza în comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.
Din Primărie, în Consiliul Județean
Cel mai mediatizat caz a fost însă al fostului primar Pop Emeric, care a fost acuzat de inspectorii ANI că s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce ar fi emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii, în urma cărora a obţinut foloase materiale atât pentru sine, cât şi pentru soţia şi fiul său. Potrivit reprezentanților ANI, dat publicităţii în 2015, Pop Emeric ar fi încălcat regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă. “În perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii care au produs un folos material atât pentru sine, cât şi pentru soţie şi fiul său, încălcând, astfel, dispoziţiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003″, susţin reprezentanţii ANI. Edilul sălăjean se afla, la acea vreme, la cel de-al patrulea mandat.
Pop Emeric ocupă astăzi fotoliul de administrator public al Sălajului, post în cadrul Consiliului Județean.
mai sunt posturi la Consiliu Judetean ? poate il ea Popica Emericiu ca sofer 😀
Salajul e blestemat daca la Crasna nu este PSD este UDMR care face aliante cu Dragnea crezant ca va scapa toata gasca de puscarie.
Va asigur vom iesi iar in strada !
Primarul Bogya a angasat toata familia la primarie – sugatori de bani publici – la puscarie cu voi!