Încercările Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj de a facilita angajarea persoanelor aflate în căutarea unei slujbe s-au lovit de reticenţa multor sălăjeni, care nu se mulţumesc cu oferta existentă pe piaţă. „Obiectivul general al Programului judeţean pentru ocuparea forţei de muncă în 2016 a fost încadrarea a cel puţin 3.650 de persoane. Urmare a implementării programului, au fost încadrate 1.126 de persoane”, a declarat marţi, 28 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Pura, adjunctul AJOFM Sălaj.
Potrivit acestuia, în urma celor două burse generale ale locurilor de muncă organizate în cursul anului trecut, doar 140 de sălăjeni s-au încadrat în muncă, în condiţiile în care angajatorii prezenţi puseseră la bătaie un total de 589 de posturi. „Principalul aspect invocat de către cei care nu acceptă locurile de muncă disponibile îl reprezintă nivelul salarizării, deşi este un aspect de discutat, în condiţiile în care nivelul salariului minim este în creştere şi prea puţini angajatori oferă doar atât. Apoi, sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Totuşi, eu cred că îşi doresc prea puţin să muncească, altfel nu îmi explic de ce un absolvent preferă să stea pe banii părinţilor şi să ridice mai pretenţii la angajare”, a opinat Ionel Mureşan, directorul executiv al instituţie. Aceasta a subliniat că multe companii sunt în căutare de forţă de muncă necalificată, pe care să o poată forma, însă din cauza crizei de pe piaţă nu reuşesc să găsească personalul necesar.
Celor două burse generali li se adaugă trei organizate la cererea angajatorilor, unde au fost oferite celor interesaţi 78 de job-uri în meserii specifice domeniilor de activitate din industria locală.
În aceeaşi direcţie, specialiştii AJOFM Sălaj au oferit servicii de informare şi consiliere profesională pentru 4.922 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. 260 dintre acestea au primit recomandare pentru cursurile de formare profesională, însă doar 145 le-au urmat efectiv.
După cum susţine Alexandru Pura, în 2016 au avut loc nouă astfel de cursuri, în meserii precum agent de securitate, frizer, inspector resurse umane, lucrător în comerţ sau vânzător în unităţi alimentare.
La finele anului trecut, în judeţul Sălaj existau 5.427 de şomeri, înregistrându-se o rată a şomajului de 5,24 la sută, cu 0,47 puncte procentuale peste indicele pe ţară.
muresan ai returnat banii care i-ai furat de la citadin si transurbis?
Niste birocrati imbuibati vin si dau lectii, prezentand un fenomen complex dintr-o perspectiva convenabila. Intre angajator si angajat e o situatie win-lose, oamenii nu accepta si bine fac. Activitatea lor are o contributie zero la ameliorarea situatiei. Daca ar fi sa intram in detalii si sa-i luam la intrebari (intrebarile care conteaza) am sterge pe jos cu ei.
Ps: Sa-si bage raportu undeva,
Pss: Si cursurile lor la fel.
Asta ca sa fim intelesi, da?
O intrebare concreta: cunoasteti efectele pe termen lung a schimbului 3 asupra organismului uman? de ce nu prezentati si un studiu pe tema asta?
Fiind o conferinta de presa era suficient o sticla de apa la jumate fiecaruia, si nu flacoane intregi de sortimente de sucuri, ca nu e un festin. Da, stiu sunteti voi obisnuiti cu astea….Vai d capu vostru!!!
Cati dintre fraierii care au dat bani pt diploma de Spiru, Goldis si altele de genul au un loc de munca pe masura „studiilor universitare”? 🙂
1.las ca nu imi este rusine nici cu angajatorii….angajeaza pe cine vor chiar daca vrei sa lucrezi…pilele si cunostintele vorbesc
2.salarul iti da pe hartie minim in rest in mana mai putin ….asa fac bani patronii..
3.sa lucreze ei pe un salar de 700-900 lei
4.nu toti somerii stau la oras ,cand tragi linie ramai cu ce?
Daca ar avea nevoie de forta de munca ar angaja si i ar integra si pe acei asistati sociali …dar au nevoie doar pe ”sparnceana ” tipic romanesc