Încercările autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ale instituţiilor care se procupă de promovarea turismului sălăjean nu au avut efectul scontat dacă luăm în calcul datele statistice.
Potrivit ultimului raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, în cursul anului 2016, în structurile de primire turistică din judeţ au poposit 36.786 de turişti, cu 2,4 la sută mai puţini decât în anul precedent. Dintre aceştia, doar 10,8 la sută au fost turişti străini, în principal cei din statele europene. Cei mai mulţi vizitatori au provenit din Ungaria, mai arată sursa citată.
Şi numărul înnoptărilor înregistrare în structurile de primire turistică din judeţ în 2016 a fost în scădere, ajungând la 84.136, mai mult de 90 la sută dintre cei care au ales să se cazeze peste noapte fiind români. Şi la acest capitol, turiştii din ţările europene deţin cea mai mare pondere în rândul turiştilor străini.
Durata medie a şederii în structurile de primire turistică cu fucţiuni de cazare, în anul 2016, a fost de 2,3 zile la turiştii români şi de 2,1 zile, la turiştii străini. În ceea ce priveşte, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, în anul trecut acesta a fost de 13,1 la sută pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 2,1 puncte procentuale faţă de anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s‐au înregistrat la hoteluri (20,9 la sută), căsuțe turistice (20,4 la sută), bungalouri (15,1 la sută) şi vile turistice (15 la sută).
pai asta si multumita investitiilor facute cu fonduri europene , as zisele CENTRE DE INFORMARE TURISTICA !
Acelea prin PNDR? Dar de agropensiuni, ce sa mai zici? Nu e politician care sa nu aiba cel putin o pensiune pe el sau familia lui