Primăria Municipiului Zalău a stabilit tarifele aferente anului 2017 pentru diverse activităţi şi servicii prestate în municipiu. Acestea au rămas, în mare parte, neschimbate, astfel încât zălăuanii nu vor scoate mai mulţi bani din buzunare faţă de sumele pe care le-au plătit anul trecut pentru aceste servicii. În ceea ce priveşte tarifele din pieţe şi Hala agroalimentară, acestea au fost calculate în funcţie de activitatea desfăşurată de chiriaş, din ce categorie face parte cel care închiriază – producător şi/sau comerciant – şi, bineînţeles, de suprafaţa închiriată. Astfel, în Piaţa Astralis, închirierea unei mese (tarabe) în sectorul industrial-alimentar pentru produse ambulate, costă 2,60 lei pe zi. Chiria pentru terenul ocupat în piaţă este de 2,60 lei pe metro pătrat, pe zi. În hala agroalimentară, tariful pentru o tarabă închiriată de un producător agricol, de 1,35 mp este de 8 lei pe zi. O masă de 1 metru pătrat costă 6 lei pe zi. La vânzarea de flori, tariful pentru o masă este de 8 lei pe zi. Tariful zilnic pentru o masă de 1,35 mp închiriată de comercianţii d eproduse agricole, costă 10 lei pe zi. Depozitul din subsolul halei oferă spaţii atât producătorilor cât şi comercianţilor, astfel încât, pentru 1 metru pătrat se percepe un tarif zilnic de 3, 20 lei. Pentru o vitrină frigorifică închiriată de producător, tariful zilnic este de 10 lei, iar pentru comercianţi 12 lei.
Parcări
Pentru prestarea serviciilor de utilizare a parcărilor cu plată de pe raza municipiului, Primăria percepe o taxă de 0,50 de lei pentru o jumătate de oră de utilizare a unui loc de parcare. Tichetul de parcare costă 1 leu şi este valabil pentru o oră, tichetul pentru o zi costă 7 lei, iar un abonament lunar costă 35 de lei. Abonamentele sunt cele mai avantajoase, astfel, un abonament trimestrial pentru parcare în municipiu costă 75 lei (trei luni) pentru şase luni – 130 de lei iar pentru un an, 225 de lei. Amenzile pentru parcările ilegale nu sunt deloc mici, astfel încât acestea sunt cuprinse între 50 şi 100 de lei.
Servicii funerare
În cazul celor mai puţin dorite servicii, cele funerare, taxele sunt aceleaşi ca şi în anul trecut. Catafalcarea cu utilizarea capelei din cimitirul municipiului este de 200 de lei; fără utilizarea capelei – 115 lei. Pentru locurile de înhumare (în zona II) se percepe un tarif de 150 de lei în timp ce suma percepută pentru săparea gropilor este cuprinsă între 63 şi 150 de lei.