15 bebeluşi au văzut lumina zilei de Crăciun

Pentru mai multe familii din judeţul Sălaj, sărbătoarea Crăciunului din acest an a fost una pe care nu o vor uita niciodată, după ce Moşul a venit cu un cadou mai special: câte un bebeluş.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 24-26 decembrie, 15 sălăjence s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe cu travaliu declanşat. Pentru familiile acestora, Crăciunul va fi de acum înainte, motiv de dublă sărbătoare. În tradiţia populară se spune că bebeluşii născuţi în aceste zile sfinte vor avea mai mult noroc în viaţă.

În intervalul amintit, personalul medical din UPU a avut de tratat 390 de pacienţi, cei mai mulţi dintre aceştia, 74 la număr, au prezentat plăgi, fracturi, traumatisme, entorse ori contuzii. Alţi 25 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu hipertensiune arterială, 20 au acuzat probleme digestive, iar nouă au avut nevoie de intervenţii de specialitate după ce au exagerat cu consumul de băuturi alcoolice. Lista este completată de şapte pacienţi cu colici abdominale, şase victime ale unor accidente rutiere produse de Crăciun pe şoselele din judeţ şi de patru sălăjeni agresaţi fizic.

Din totalul celor care au bătut la porţile Urgenţei, doar un sfert au necesitat internarea.

Leave a Comment