Cătălin Marian, pentru a doua oară consecutiv sportivul anului la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău

Ca la fiecare final de an, cadrele didactice şi conducerea Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău alcătuiesc un clasament în care sunt incluşi cei mai buni sportivi. În acest an, la fel ca în 2015, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Cătălin Marian, sportiv pregătit de Teodor Bidian.
Atletul sălăjean a devenit în 2016 campion naţional în proba de 10.000 de metri la categoria juniori I şi campion naţional cu echipa în cadrul Campionatului Naţional de Semimaraton. Tot în acest an, Marian a obţinut locul patru cu echipa liceului la Campionatul Naţional de Cros, locul patru la individual în cadrul Campionatului Naţional de Semimaraton şi locul trei cu echipa la Campionatul Naţional de Semimaraton, la categoria tineret.
În topul celor mai buni cinci sportivi ai LPS „Avram Iancu Zalău” a fost inclus şi Claudiu Meleg, un alt atlet pregătit de Teodor Bidian. Campion naţional la semimaraton în cadrul categoriei juniori I şi locul trei cu echipa la tineret sunt două dintre cele mai bune rezultate obţinute în acest an de Meleg. Atletul zălăuan a mai cucerit medalia de bronz în proba de 10.000 metri la juniori I, locul I în proba de 5.000 de metri la Campionatele Naţionale Şcolare şi locul patru cu echipa liceului la Campionatul Naţional de Cros.
A treia poziţie în clasament este ocupată de Luca Gruia. Sportivul pregătit de Mirel Seişanu a devenit campion naţional cu echipa liceului la semimaraton şi a mai obţinut locul patru tot cu echipa liceului la Campionatul Naţional de Cros.
Sarkani Rachel, sportiv pregătit de Lucian Bîrlogeanu, a fost şi el inclus în Topul primilor cinci sportivi ai anului, acesta clasându-se pe locul cinci în proba de 100 de metri la juniori I.
Al cincilea sportiv al liceului este Raul Berbenţi, antrenat tot de Lucian Bîrlogeanu, atletul zălăuan clasându-se pe locul patru la Campionatul Naţional de Cros, la categoria juniori I.
De menţionat că în Topul celor mai buni sportivi ai liceului au fost incluşi doar atleţii legitimaţi la LPS „Avram Iancu” Zalău, elevii sportivi din clasele mozaic punctând pentru cluburile la care sunt legitimaţi.

Leave a Comment