Chef Adrian Szucs, coordonatorul a trei restaurante din judeţul Sălaj („Paris” Zalău, „Glamour Jibou” şi „Curtea Veche” Jibou), îşi deschide luni, 12 decembrie, un magazin de delicatese. Situat în cartierul Brădet, pe strada Avram Iancu, „La Cef Adrian Szucs” va oferi cunoscătorilor şi iubitorilor de rafinamente gastronomice o mulţime de sortimente de brânzeturi, vinuri, paste şi condimente.
„Oferta noastră cuprinde 21 de feluri de brânzeturi alese, de la cele tradiţionale româneşti, la cele maturate, cu mucegai, cu nucă ori cu ananas, precum şi o selecţie de vinuri din mai multe regiuni ale lumii, paste şi condimentele necesare”, ne-a declarat proprietarul.
Zilele trecute, Adrian Szucs şi-a lansat, la Zalău, „Meniul din casa ta”, o culegere de reţete numai bune pentru o masă rafinată servită musafirilor. „Volumul reuneşte 27 de reţete, unele proprii, altele adaptate, unele simple, altele mai complicate, împărţite în mai multe categorii: salate, supe, pui, porc, iepure, peşte, vită şi sos”, a mai spus bucătarul-şef de la Restaurantul „Paris” din Zalău, precizând că volumul se doreşte o alternativă la preparatele clasice din bucătărie.
„Amintiţi-vă că ori de câte ori vorbim despre a pune ceva la cuptor, acel cuptor trebuie încălzit cu 10 sau 15 minute înainte. În această carte de bucate veţi găsi preparate tradiţionale, naţionale şi internaţionale. Dacă nu ştii nimic despre bucătărie, aceasta este cartea ta, este a ta şi dacă ştii câte ceva, căci îţi va deschide o mulţime de noi perspective, iar dacă eşti un curios avansat, te vei bucura mult de propunerile avantajoase, dar foarte uşor de executat”, precizează autorul în Introducerea volumului.
Mai nou toti bucatarii si ajutorii de bucatari au pretentia sa li se spuna „Chef”. Bine ca nu „Majestate” sau Sir”. Pfff…!