O mână criminală incendiază depozitele de furaje din Sălaj şi împrejurimi

Acelaşi mod de operare, aceeaşi ţintă vizată: depozitele de furaje. Al doilea caz, în ultimele zece zile. O situaţie care deja capătă tendinţe îngrijorătoare se petrece pentru a doua oară, într-un interval de doar câteva zile, de această dată în judeţul vecin, la graniţa Sălajului cu Maramureş, după ce focul pus în mod asemănător a făcut pagube uriaşe în satul Archid comuna Coşeiu, cu doar câteva zile în urmă. O persoană iresponsabilă -sau poate mai multe- încep să ia la rând satele şi să se răzbune dintr-un motiv rămas încă necunoscut, ca pe vremea barbarilor, dând foc la depozitele de furaje. Oamenii sunt disperaţi şi nu ştiu ce să mai creadă, nu înţeleg cine le-ar putea face una ca asta. Concluzia preliminară a pompierilor a fost cât se poate de clară: foc pus intenţionat, de o persoană. La doar câteva zile de la această nenorocire, focul a luminat apocaliptic şi cerul de deasupra localităţii Rodina, situată în judeţul Maramureş. În comunicatul ISU Sălaj se arată faptul că Garda Cehu Silvaniei a fost solicitată să intervină la începutul acestei săptămâni, la un incendiu de proporţii izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Rodina, judeţul Maramureş.

Flăcări uriaşe au cuprins depozitul în care se aflau zeci de tone de furaje, strânse prin munca de peste an a oamenilor, făcând ca totul să fie mistuit în doar câteva minute de foc. Din cauza proporţiei incendiului, au fost solicitate şi alte detaşamente care au luptat cu flăcările alături de pompierii sălăjeni: câte un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Baia Mare, Garda Fărcaşa şi SVSU al localităţii Ariniş. Ceea ce ridică mari semne de întrebare este faptul că aceste două incendii, cu consecinţe dezastruoase, sunt, practic, din acelaşi “film”. Este mai mult decât cert faptul că o minte bolnavă, dacă nu chiar un grup organizat, ia la rând depozitele de furaje  facând prăpăd şi incendiind zeci de tone de furaje dar şi depozitele în care acestea se găsesc. Nimeni nu le spune nimic oamenilor, cert este că sute de animale au rămas fără hrană acum, la început de iarnă, atât în Coşeiu cât şi în această localitate învecinată cu judeţul nostru.

Informaţiile pe care le avem de la Poliţie sunt extrem de sărace în acest moment, poate şi pentru faptul că cercetările se află în plină desfăşurare. Evident, pentru acest gen de infracţiune, urmărirea penală se începe “in rem”, adică pentru faptă, până la descoperirea făptuitorului. Nu se ştie deocamdată nici dacă există un cerc de suspecţi, dacă au fost făcute audieri ori există o pistă în rezolvarea acestui caz pe care putem să-l numim cu adevărat un act criminal. Sperăm însă ca Poliţia sălăjeană să colaboreze într-un ritm mai alert cu organele de anchetă maramureşene şi împreună să dea de urma celor care se fac responsabili de aceste fapte reprobabile, care au cauzat pagube uriaşe şi au băgat spaima în oameni, astfel încât în scurt timp, să vă putem oferi date suplimentare în privinţa lor. Vigilenţa localnicilor, a paznicilor, dar mai ales a agenţilor de poliţie din mediul rural ar trebui sporită la maximum în această perioadă, mai ales în preajma acestor depozite care iată, nu cad pradă hoţilor, ci devin ţinta unor minţi bolnave care distrug munca oamenilor şi îi lasă fără provizii pentru gospodării şi animale, acum în cea mai grea perioadă din an.

One Thought to “O mână criminală incendiază depozitele de furaje din Sălaj şi împrejurimi”

  1. Anonim

    MAI CITESTE ODATA

Leave a Comment