Peste 140 de elevi silitori din Zalău, răsplătiţi cu burse Tenaris

Pentru rezultatele lor excelente, 271 de elevi din Zalău, Călăraşi şi Câmpina au primit din partea companiei TenarisSilcotub burse de merit şi premii de excelenţă, în valoare de peste 383.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, 143 de premii a câte 1.500 de lei au mers către elevii zălăuani, indiferent de şcoala la care sunt înscrişi ori de linia de studiu urmată, şi fără a presupune vreo obligaţie faţă de companie.

„Când am început, acum 12 ani, Programul Burse de Merit, ne-am gândit din start că este un angajament pe termen lung. E nevoie ca generații întregi să simtă că sunt susținute în efortul lor de a învăța pentru a schimba lumea în bine. Noi, cu siguranță, ne simțim inspirați de exemplul vostru”, a precizat Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub, la evenimentul de premiere organizat la TenarisUniversity.

Aproape jumătate dintre premianții ediției 2016 sunt elevi la Colegiul Național Silvania din Zalău, pe locul al doilea ca număr fiind cei de la Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”. Lista câștigătorilor este completată de tineri care studiază la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” şi Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, care au obținut în anul școlar trecut medii generale de minim 9,95.

În cadrul aceluiași program, TenarisSilcotub i-a răsplătit cu premii de excelență pe copiii angajaților, care au fost premiaţi la olimpiade școlare, elevi la şcolile gimnaziale „Lucian Blaga”, „Gheorghe Lazăr”, „Mihai Eminescu” și „Corneliu Coposu”.

Pentru TenarisSilcotub, educația este principala prioritate a programelor sale de dezvoltare socială. De la începuturile programului Burse de Merit, din 2005, au beneficiat de această formă de sprijin financiar un număr de 2.290 de elevi. Totodată, la Zalău, compania acordă începând din 2015 burse tehnice celor mai buni elevi de la liceele tehnice din oraș. În ediția 2016, compania a alocat un fond de 304.200 de lei pentru acest program:  169 de elevi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” și de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” beneficiază de burse tehnice în valoare de 1.800 de lei fiecare.

Leave a Comment