Prof. Marin Ştefan
ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei – CSS LAPI Dej = 0-3 (-14, -19, -21)
Duminică, 9 octombrie 2016, s-a desfăşurat a doua etapă a Campionatului Naţional de Volei pentru Juniori (născuţi în anii 1998-1999), la care participă 21 de echipe repartizate în patru serii. ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei face parte din seria D, alături de: CSS CNE Baia Mare, LPS Bihorul Oradea, CS Viitorul Cluj, CSS Lapi Dej şi CSS Zalău. Campionatul se desfăşoară în trei faze distincte. În faza I se desfăşoară jocuri tur-retur cu etape săptămânale (la două săptămâni, în alternanţă cu cadeţii), în perioada 25 septembrie 2016 – 5 martie 2017. Pentru faza a II-a, semifinală, se califică primele patru echipe clasate din seria D, şi împreună cu cele calificate din celelalte serii, vor fi repartizate în patru serii, după criteriul valoric şi cel geografic. Această fază se va desfăşura în două etape. În prima etapă vor fi turnee cu patru serii de 4/6 echipe, în perioada 17-19 martie 2017. În cea de-a doua etapă echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în etapa I, vor fi împărţite în două grupe şi vor disputa un turneu în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017. Faza a III-a cuprinde turneul final, cu echipele clasate pe primul loc în seriile semifinale din etapa I, precum şi echipele clasate pe locul 1 în grupele din etapa a II-a, care se va desfăşura în perioada 3-7 mai 2017.
În primul meci de juniorat şimleuanii au jucat în deplasare. CS Viitorul Cluj a câştigat cu scorul de 3-1 (-23, 17, 19, 23), dar elevii antrenorului Ovidiu Teuşan au avut bune perioade de joc în primul set câştigat şi în cel de-al patrulea, pierdut la limită. În partida de duminica trecută ei au întâlnit o echipă robustă şi cu mulţi jucători în loturile naţionale de juniori şi de speranţe. În acest context, dejenii au câştigat meritat acest meci, după 78 de minute de la fluierul de începere. Coordonatorii Sergiu Bojor şi Denis Moldovan şi-au pus în valoare coechipierii, cu precădere pe Radu Pop şi pe Vlad Curuia-Pop, cei mai eficienţi în fazele de atac. Cu excepţia primului set, elevii antrenorului Ovidiu Teuşan au avut o evoluţie bună, ascendentă, dar cu multe greşeli la serviciu şi cu atacuri finalizate în aut sau în plasă. De remarcat prezenţa în Sala de Sport „Măgura” a peste 200 de spectatori, statornici iubitori ai acestui frumos joc sportiv, unul de tradiţie în oraşul de la poalele Măgurii Şimleului.
În primul set, dejenii şi-au etalat valoarea prin mai multe serii de reuşite, prima fiind de cinci puncte (de la 0-1 la 5-1), când servea Sergiu Tămăşilă, iar în prima linie erau: Gabriel Pop, Radu Pop şi Vlad Curuia-Pop. Aşa au reuşit să se impună autoritar (25-14), prin atacul lui Vlad Curuia-Pop, bine servit de Sergiu Bojor. Primul sfert al actului secund a fost echilibrat, cu şase egalităţi de scor ( până la 7-7), după ce gazdele au condus cu scorul de 2-0. Oaspeţii au preluat conducerea (9-7), s-au distanţat progresiv (20-13) şi au câştigat cu scorul de 25-19, când acelaşi Vlad Curuia-Pop a finalizat atacul din pasa lui Denis Moldovan. În setul trei, şimleuanii au condus în permanenţă pînă la scorul de 7-6, când dejenii au realizat altă serie de cinci puncte (de la 6-7 la 11-7), când servea Denis Moldovan, ajungând la scorul de 17-14. Atunci localnicii au reuşit trei puncte consecutive, egalând scorul (17-17), pe serviciul lui Ovidiu Man şi acţiunile celor de la fileu: Vlad Rusu, Cristian Julei şi Raul Cherecheş. Din păcate, şimleuanii n-au putut stăvili atacurile oaspeţilor care şi-au adjudecat ultimul act cu scorul de 25-21, când Andrei Varga a fructificat pasa venită de la Sergiu Bojor, spre bucuria dejenilor şi dezamăgirea şimleuanilor.
După meci, antrenorul Radu Miclea a declarat: „I-am felicitat pe jucătorii mei pentru victorie, care a venit datorită mobilităţii lor în teren şi a unui atac în forţă, destul de evident, şi a plusului celor cu talie mai ridicată faţă de cea a şimleuanilor. Folosind toţi jucătorii, au fost şi unele nesincronizări la construcţia jocului, precum şi destule greşeli la serviciu şi la blocaje. Poate că scorul, pe seturi, era mai bun dacă-l aveam în teren pe Bartha Béla (elev în clasa a X-a, cu talia de 2,03 metri), aflat la probe în Muntenegru. Şimleuanii, împreună cu jucătorii împrumutaţi de noi (Cristian Julei şi Mircea Săplăcan), au realizat câteva acţiuni bune, aflându-se într-un stadiu de consolidare al echipei. Le doresc să aibă succes în meciurile următoare”.
Şimleu Silvaniei: Dan Silvăşan-Paşca, Ovidiu Man – căpitan de echipă (Mircea Săplăcan), Vlad Rusu, Takács Erik (Raul Cherecheş, Ionuţ Rus), Cristian Julei, Raul Remeş şi Sebastian Gordan – libero. Antrenor: Ovidiu Teuşan.
Dej: Sergiu Bojor (Denis Moldovan), Sergiu Tămăşilă (Mircea Bujor), Gabriel Pop, Radu Pop, Vlad Curuia Pop – căpitan de echipă (Michael Sălătioan), Andrei Varga (Jonathan Todor) şi Marius Mînzat, Raul Teglaş – ambii libero. Antrenor: Radu Miclea
Au arbitrat bine: Nicolae Tiţa – principal (Baia Mare), Nicolae Sârb – secund, Oana Mastan – scorer, Cristian Boroeanu şi Mihai Bujor – asistenţi (toţi patru din Zalău).
Duminică 23 octombrie 2016, şimleuanii vor juca, în deplasare, cu echipa CSS2 CNE Baia Mare, iar dejenii, acasă, cu LPS Bihorul Oradea.
Felicitari Teusan.Se vede mana de antrenor.In 2 ani ai facut echipa bunicica.Le-ai luat fata fata celor de la CSS Zalau.Echipa s-a luptat bine si cu Clujul si cu Dejul.Abia astept sa vad derbiul salajean.Bafta ambelor echipe din judet,dar din ce vad despre zalauani nu zice nimic ziarul
Bravo Teusan !Se vede mana de antrenor.In doi ani ai reusit sa faci echipa.Le-ai luat fata celor de la CSS Zalau.Asteptam derbiul salajean.Mult succes ambelor echipe.Nu stiu de ce ziarul nu scrie si de echipa din Zalau