Rezultatele din acest an la admiterea în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti au fost afişate pe site-ul instituţiei din Bucureşti -Băneasa. Din cei 66 de candidaţi sălăjeni înscrişi în cursa pentru o carieră de ofiţer (53 înscrişi pentru Poliţie şi 13 pentru Jandarmi), zece au reuşit să intre la prestigioasa instituţie de învăţământ superior, concurenţa fiind, ca în fiecare an, foarte mare.
O figură plăcută au făcut în acest an fetele, reprezentantele sexului frumos fiind singurele care au reuşit la examenele dificile de la Facultăţile de Poliţie şi Drept. Niciun candidat din partea băieţilor din judeţul Sălaj nu a fost admis în acest an la cele două facultăţi. Astfel, Larisa Sabou, Dorina Călescu, Patricia Prodan şi Mădălina Pop au intrat la Facultatea de Poliţie, iar la Facultatea de Drept au fost admise două candidate, Andreea Puşcaş şi Diana Ilieş. Sălajul are şi un viitor ofiţer pompier, Răzvan Fuşcaş fiind admis la Facultatea de Pompieri. Marele ghinionist al admiterii din acest an a fost tot un sălăjean, acesta fiind primul deasupra căruia profesorii examinatori din Academie au tras „linia” .
Niciun candidat de etnie romă şi niciunul de etnie maghiară din judeţul Sălaj, dintre cei care au participat la examene, nu a promovat, aceştia având un număr de locuri separat pus la dispoziţie prin lege.
Trei viitori ofiţeri la Jandarmeri sălăjeană
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a recrutat în acest an treisprezece candidaţi pentru specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, pentru forma de învăţământ „zi”, iar la examenul final, în urma probelor eliminatorii şi de concurs au fost declaraţi reuşiti trei candidaţi: Marin Şandor, Florin Pop şi Rareş Cristea. Cei trei viitori studenţi vor urma cursuri diferite faţă de studenţii admişi la Poliţie şi un program de pregătire militară special, pe parcursul anilor de studenţie pe care îi vor petrece în Academie. La admiterea pentru forma de învăţământ „frecvenţă redusă”, specializarea Ordine publică, au fost scoase la concurs şi locuri pentru arma „Jandarmi”. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a recrutat un subofiţer, dar acesta nu a fost declarat „admis”.
Cinste lor .Tot respectul pentru acesti tineri capabili.
Pacat ca vor fi eclipsati de cei care vor fi introdusi in politie pe usa din dos(beneficiari de PCR).cu inalte studii la Goldis sau Spiru Haret.
Felicitari si celor 3 baieti care au fost admisi la Academia de Politie Al. I. Cuza – Facultatea de Jandarmi!
de ce ungurii si tiganii au locuri separate fata de romani? ei nu au voie sa candideze pe locurile romanilor? sau care e faza? de ce au ungurii si tiganii mai multe drepturi fata de romani? ce masa face clasa politica romaneasca de ii tot pupa in cur pe unguri si tigani?
Sunt locuri separate, asa a fost mereu. Si pentru cei din republica Moldova sunt, de asemenea, locuri separate scoase la concurs. E un drept pe care statul il da si celor de etnii diferite, tocmai pentru a nu exista discutii ca au fost admisi doar romani – asa cum aceste etnii ne+au obisnuit cu scandalul si circul de fiecare data cand au fost marginalizati in ceva. Dar, dupa cum vezi, munca si invatatura fac in cele din urma diferenta: din cei care au reusit, niciunul nu este rom sau maghiar, desi au candidat multi de etnie maghiara (romi mai putini) din Salaj asa ca…asta e. Poate anul viitor, daca vor pune burta pe carte.
castigi daca inveti!
Și la Facultatea de Pompieri , din cadrul Academiei, este un băiat din Sălaj, admis pe locul 8, cu nota 9.
singurele liste unde sunt afisate JUDETELE si inspectoratele de unde provin cei admisi sunt facultatile de politie si drept. la jandarmi si pompieri nu sunt specificate decat numele admisilor, pe site ul academiei acolo unde sunt afisate rezultatele.
Mafie peste tot..
gigi, iar ai vazut prea multe filme!