Un sortiment de ciocolată celebru, atât prin forma cât şi prin gustul său, aflat pe piaţa din România şi din întreaga lume de peste 30 de ani, face subiectul unui scandal la nivel internaţional privind potenţialul risc cancerigen pe care l-ar avea un ingredient din conţinutul produsului. Vestitele ciocolăţele Kinder Riegel, adorate de copii şi nu doar de ei pentru gustul inconfundabil, conţinutul bogat în lapte dar şi aspectul deosebit de atractiv, ar conţine ingrediente potenţial cancerigene. O asociaţie din Germania i-a cerut producătorului << Ferrero >> să scoată de pe piaţă ciocolata Kinder Riegel şi alte două sortimente din aceeaşi categorie care ar conţine cantităţi periculoase de hidrocarbon de ulei mineral saturat, un produs derivat din uleiul rafinat. Vestea şi mai îngrijorătoare, care confirmă aceste opinii, este aceea că Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor din Europa a marcat acest produs drept unul „de înalt risc cancerigen”.
Producătorul delicioaselor batoane de ciocolată Kinder nu neagă că în acest sortiment de ciocolată s-ar găsi agenţi cancerigeni şi vine cu o declaraţie halucinantă, spunând că aceşti compuşi sunt omniprezenţi în mediul înconjurător. „Urme de ulei mineral există aproape peste tot în mediul înconjurător şi pot ajunge în alimente în multe moduri”, se justifică reprezentanţii companiei. Producătorul de dulciuri pe bază de ciocolată << Ferrero >> este un brand de renume pe acest segment, cunoscut şi apreciat atât prin aceste batoane de ciocolată cu lapte cât şi prin alte specialităţi cum ar fi ouăle de ciocolată cu surprize, crema Nutella sau bomboanele Raffaelo.