Ionuţ Cormoş
Întrebarea este una foarte serioasă. Haideţi să facem un efort de memorie şi să ne amintim ce exemple –bune sau rele – au oferit societăţii noastre politicienii, în special cei din eşalonul de vârf, din ‘89 până în prezent? Ce fapte ale acestora au schimbat în bine viaţa cetăţeanului de rând. Există la noi un politician darnic, cu inimă mare care îi ajută pe cei nevoiaşi, le cumpără apartamente, le face cadouri scumpe, uneori, de sărbători, ori le oferă câte o masă oamenilor de nevoiaşi? Sunt sau nu aceste gesturi nişte exemple pozitive în ziua de astăzi? Dacă da, dumneavoastră, iubiţi cititori l-aţi imitat vreodată pe acest politician, aţi dăruit cuiva apartamente sau sume mari de bani? Dacă aţi ajunge şi dumneavoastră un om atât de important, aţi proceda la fel? E o întrebare sensibilă, la care nu este obligatoriu să răspundeţi cu voce tare.
E de ştiut că politicienii noştri, ajungând la putere, îşi aranjează în primul rând problemele personale, ale rudelor şi prietenilor lor. Este acesta un exemplu bun pentru noi? Ori, dumneavoastră, dragi cititori, dacă v-aţi afla în locul lor, aţi proceda altfel? Fiind o întrebare sensibilă, din nou nu este obligatoriu să răspundeţi la ea cu voce tare.
O altă situaţie este cea în care politicienii noştri îşi duc odraslele la studii prin îndepărtatele Elveţii, Anglii şi Americi. Este aceasta un exemplu bun sau rău pentru societate? Dacă aţi ajunge şi dumneavoastră în locul lor, cum aţi proceda?
Problema e totuşi simplă. Dacă în ţările din Occident, politica este făcută de oameni deja realizaţi din toate punctele de vedere şi, în primul rând, mai ales din cel financiar, la noi oamenii se fac politicieni pentru a ajunge şi ei acolo sus, la „ciolan”. Iar dovada e simplă, întrebaţi un politician din judeţ cu câţi bani (bunuri, casă, maşini) a intrat în politică şi cu ce avere a ieşit “la pensie”, politicienii nefiind altceva decât o oglindă a societăţii.
Prioritatea numarul 1 a Romaniei:cat mai multi politicieni fara loc de munca!
Politica poate face dintr-un om de nimic un om de stat.
In politica e valabila zicala:,,fie omul cat de prost, mintea-i vine dupa post!