Procurorii zălăuani au trimis în judecată, zilele trecute, şase inculpaţi. Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Malvina Daniela şi Gheorghe Draghi vor da socoteală judecătorilor după ce ar fi înşelat două persoane, cauzându-le un prejudiciu de 35.000 de lei. Anchetatorii susţin că inculpaţii le-ar fi ascuns celor doi faptul că asupra apartamentului oferit acestora spre vânzare este notată o somaţie de plată, care a şi dus la vânzarea prin executare silită a bunului şi pierderea avansului achitat de persoanele vătămate.
Dan Ghiuruţan a fost trimis în judecată pentru delapidare, după ce în calitate de curier al societății SC Dp Winpack Tv SRL, în data de 1 septembrie 2015, și-a însușit suma de 10.460 de lei încasată din livrările de colete din ziua respectivă.
Sub acuzaţia de fals în declaraţii va fi adus în faţa magistraţilor Judecătoriei Zalău şi Florica-Aurica Grebenar care, spun procurorii, în 23 decembrie 2015, a solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor eliberarea unui nou certificat de înmatriculare pentru autovehiculul cu numărul de înmatriculare SJ-09-CAS şi eliberarea unor noi plăcuţe cu numerele de înmatriculare, pe motiv că acestea au fost pierdute. În realitate, însă ele fuseseră reţinute de către autorităţile maghiare.
Despre Sergiu Andrei Sabou, anchetatorii spun că s-a urcat la volan şi beat, şi cu permisul suspendat. Fapta s-a întâmplat în 24 octombrie 2015, când bărbatul a condus autoturismul cu nr. de înmatriculare SJ-76-BUR, pe str. Sfânta Vineri din municipiul Zalău, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 0,90 g/l alcool pur în sânge, în condiţiile în care exercitarea dreptului său de a conduce i-a fost suspendată în data de 2 mai 2015.
Tot pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului va fi judecat şi Mircea-Mihai Jurj, care, în 2 martie 2016, în jurul orei 22:30, a condus autoturismul marca Dacia, cu nr. de înmatriculare SJ-04-TLC, pe str. 9 Mai din municipiul Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 1,20 g/l alcool pur în sânge.
„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului.
SUNTETI PENIBILI CA SA NU SPUN CA N-AVETI CADERE PENTRU A FACE PRESA. ZILNIC SUNT ZECI SI ZECI DE DOSARE FIE PENALE FIE CIVILE SI JUDECATORI I SUNT SUFOCATI DE PROCESE.DE CE ATI LUAT IN CONTEXT DOAR ACESTE EXEMPLE? N-AVETI CE SCRIE?