Înfiinţat în anul 2012, clubul de fotbal Unirea Mirşid a evoluat doar un an în Liga a V-a, reuşind să promoveze în eşalonul patru la finalul sezonului 2012 – 2013. Au urmat trei ani în care echipa pregătită de Marius Cozma a avut rezultate notabile în Liga a IV-a, iar cireaşa de pe tort a fost pusă în acest sezon. Cu un lot valoros, în a cărui componenţă se află jucători ce au cochetat chiar şi cu Liga a II-a, Unirea Mirşid a reuşit să câştige eventul în acest an. Titlul l-a obţinut cu câteva etape înainte de finalul sezonului, iar sâmbătă a câştigat şi Cupa României, după ce a dispus cu scorul de 6 – 3 la loviturile de departajare de Rapid Jibou.
Mai în glumă, mai în serios, preşedintele clubului, Cornel Barna, a comparat echipa din Mirşid cu FC Scorniceşti.
„Eu lucrez de 40 de ani în Jibou şi pot spune că, după rezultatul de astăzi (sâmbătă, n.r.), cu un ochi râd, cu celălat plâng. Sigur că am ţinut cu Mirşidul în jocul de astăzi, nici nu se punea altfel problema, dar, când Jiboul joacă cu alte echipe, sunt susţinătorul Rapidului. Mă bucur că am reuşit într-un termen atât de scurt să obţinem o astfel de performanţă. Aproape că aş putea compara această echipă cu FC Scorniceşti, când a ajuns în prima ligă din România. Am avut un sezon perfect. Am câştigat titlul cu două etape înainte de fianlul sezonului, iar acum, şi Cupa României”, a declarat preşedintele Barna.
Primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi, a precizat că echipa pe care o finanţează a demonstrat şi în jocul de sâmbătă că este cea mai bună din actualul sezon.
„Sunt foarte mulţumit de jocul pe care l-au prestat băieţii în partida de astăzi (sâmbătă, n.r.). Am demonstrat încă o dată că suntem cea mai bună echipă din campionat. A fost un meci echilibrat, fiindcă s-au întâlnit cele mai bune echipe din Liga a IV-a. Posibilităţile Jiboului sunt mult mai mari decât ale noastre, dar noi am avut dorinţă mai mare. Se vede că avem un lot cu câteva individualităţi, dar cel mai important este că funcţionează jocul întregii echipe. Ne vom pregăti cât mai bine pentru meciurile de baraj, unde spre să practicăm un joc la fel de bun”, a precizat edilul comunei Mirşid.
Echipa din Scorniceşti a luat fiinţă în anul 1973, iar câţiva ani mai târziu a ajuns până pe prima scenă a fotbalului românesc. Cea mai bună clasare în Liga I a obţinut-o în sezonul 1981 – 1982, când a ocupat locul patru. La echipa din satul dictatorului Nicolae Ceauşescu au evoluat o serie de jucători consacraţi, printre ei şi Ilie Balaci. Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Dumitru Stângaciu, Ilie Dumitrescu, Victor Piţurcă, Dan Petrescu şi Dorinel Munteanu sunt alte câteva nume ce au evoluat la formaţia din Scorniceşti.