Potrivit Direcției Antifraudă, în vizorul echipelor de control vor fi activitățile legate de recoltarea cerealelor, morărit și panificație, centre comerciale angro, restaurante, baruri și cluburi, prestări de servicii direct către populație (turism/agrement, sportive/medicale de estetică/intretinere, întreținere și reparații auto). Mai sunt vizate și magazinele agroalimentare, îmbrăcăminte si încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucării, electrice.
Acțiunile de monitorizare și control vor fi efectuate inclusiv în zile de sâmbată și duminică, în funcție de specificul activităților comerciale vizate.
Înainte de desfășurarea controlului, vor exista activități de documentare la fața locului și de analiză a informațiilor din bazele de date disponibile, dar și din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerțului și nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor.
În pregătirea acțiunilor de control, vor fi valorificate sesizările și informațiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea plăților în trezorerie.
În selectarea agenților economici ce vor fi controlați vor fi avute în vedere inclusiv informațiile obținute în contextul operațiunilor „Cristal”, „Venus”, „Hermes”, „Helios”.
Totodată, componenta de pregătire a controlului va include furnizarea către echipele operative de control a informațiilor relevante de risc, precum: situații de consemn la frontieră, tranzacții cu risc fiscal, antecedente contravenționale, sesizări penale.
Sa fie cat mai multe masini cu inscriptia ANAF, cate un inspector in fiecare masina. Este benefica si prezenta mascatilor si a gaborilor (politisti) locali, asa ca sa se vada forta de coercitie a statului, iar romanii sa stie de ce platesc taxe si impozite.