Omul de al cărui nume se leagă o parte dintre cele mai bune rezultate din istoria voleiului sălăjean a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei, post pe care l-a ocupat în ultimii patru ani
Alegerile ce au avut loc la Federaţia Română de Volei în urmă cu patru ani i-au adus lui Gheorghe Vişan un nou mandat de preşedinte. Printre cei care şi-au depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte a fost şi omul de afaceri Liviu Ciupe, originar din comua Buciumi, coproprietar al grupului de firme Rematinvest. De altfel, sălăjeanul Ciupe a şi fost ales în funcţia de vicepreşedinte al federaţiei, însă, pentru alegerile din acest an, care sunt programate chiar în cursul zilei de astăzi, acesta nu şi-a mai depus candidatura.
„Timpul nu mai îmi permite să mă ocup şi de funcţia de vicepreşedinte al voleiului românesc. Când ocupi o funcţie, indiferent în ce domeniu, trebuie să te şi implici, iar timpul nu mai îmi permite acest lucru. Îi las pe alţii, care se pricep mai bine decât mine să conducă voleiul românesc”, ne-a declarat fostul preşedinte al triplei campioanei a României, Remat Zalău.
Înainte de a fi ales vicepreşedinte al FRVolei, Liviu Ciupe a deţinut funcţia de membru în Consiliul Director.
Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Volei, şi-au depus candidatura în acest an Gheorghe Vişan, actualul preşedinte al FRV, Şerhan Cadâr, fostul director executiv al CVM Tomis Constanţa, Dan Gîrleanu şi Sandu Kapelovies. Liviu Ciupe nu a dorit să facă public numele celui care, în opinia sa, ar merita să câştige alegerile, dar a precizat că, indiferent cine va ajunge la conducerea voleiului românesc, cel mai important lucru este să se vadă un progres.
„Nu ştiu cine va ajunge preşedinte, dar, cel mai important lucru este ca acea persoană să realizeze mai mult decât s-a făcut în anii trecuţi, să se vadă un progres. Realizările se văd prin rezultate, începând de la echipele naţionale de cadeţi şi terminând cu cele de seniori. Şi în campionat ar trebui să se vadă un progres. Dacă Divizia A1 este puternică, şi echipa naţională devine mai valoroasă”, a mai precizat Ciupe, care consideră că nu este necesar să fi fost voleibalist pentru a putea conduce o federaţie.
„Aici vorbim de management, iar un managment reuşit este atunci când se obţin rezultate cu bani puţini. Performanţe cu bani mulţi este uşor să faci. Nu cred că ar fi un dezavantaj dacă Federaţia ar fi condusă de o persoană care nu a făcut volei de performanţă. Cei care vor fi aleşi, sper să facă mai mult decât cei care au condus până acum. Şi cei actuali o pot face, dar cu o altă conducere lângă ei”.