Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, revista şi Editura „Caiete Silvane”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, Primăria Municipiului Zalău şi filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România organizează în 18 şi 19 martie 2016 a noua ediţie a Zilelor revistei „Caiete Silvane”.
Vineri, 18 martie 2016, de la ora 16, în Sala „Dialoguri europene” a instituţiei de cultură precizate, vor fi lansate şi cărţile câştigătoare ale primei ediţii, 2015, a Concursului de debut organizat de Editura „Caiete Silvane”. Cu acest prilej vor fi anunţate şi cărţile câştigătoare ale ediţiei 2016 a concursului menţionat, volume ce urmează să fie lansate la viitoarele Zile ale revistei „Caiete Silvane” în anul 2017. O carte câştigătoare a primei ediţii a Concursului de debut, secţiunea „Poezie” este „Cântece sub uşă” – Cristina Monica Moldoveanu, parte din proiectul dedicat celei de a doua ediţii 2016 a Zilelor „Caiete Silvane”. Născută la Bucureşti în anul 1971, Cristina Monica Modoveanu a început să scrie poezii în 2007, iar din 2010 traduce o parte din scrieri în limba engleză şi scrie şi haiku – poezie japoneză alcătuită din trei versuri, primul şi ultimul rând din cinci silabe, al doilea din şapte. O altă carte câştigătoare a primei a primei ediţii a Concursului de debut 2015, secţiunea „Proză” este „Poezica” – Monica I Costea. Autoarea este profesoară de Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Piatra- Neamţ, judeţul Neamţ. A treia carte câştigătoare, secţiunea „Critică şi istorie literară” este „Ideea imperială în literatura central- europeană” – Mihaela Bude. Autoarea este absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii de Nord Baia Mare, secţia română-etnologie (2003), cu un Masterat în Literatura română şi modernismul European (2014). Tot printre cărţile câştigătoare a primei ediţii a Concursului de debut 2015, secţiunea „Eseu”, organizat de Editura „Caiete Silvane” este „Imaginarul evanghelic apocrif al jertfei hristice în romanul secolului XX” – Mihaela Opre. Autoarea s-a născut în anul 1978 la Ploieşti, a absolvit Şcoala Normală din oraşul natal în anul 1997 şi a urmat
apoi cursurile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, specializarea pedagogie – Limba şi literatura română, obţinând licenţa în anul 2001.