Guvernul va creşte forţa procurorilor implicaţi în combaterea evaziunii fiscale şi va înfiinţa în acest scop, structuri de poliţie judiciară fiscală în mai multe unităţi de Parchet, care să îi sprijine direct şi fără intermediari, pe procurori. Structurile de poliţie judiciară fiscală vor primi avizul Guvernului cei târziu în luna septembrie.
Prin înfiinţarea lor vor fi asigurate resursele necesare unităţilor de Parchet pentru instrumentarea cazurilor de evaziune fiscală, cu respectarea confidenţialităţii cercetării şi urmăririi penale. Acesta va fi un al doilea demers prin care se urmăreşte eficientizarea activităţii Parchetelor în combaterea evaziunii fiscale. În 2014, la Parchetele din întreaga ţară au fost detaşaţi inspectori antifraudă, procesul fiind continuat şi în anul următor. La Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au ajuns, după promovarea concursului, trei inspectori antifraudă, care desfăşoară anchete în domeniul combaterii evaziunii fiscale, fraudei şi contrabandei.
După cum a declarat prim-procurorul Crin Bologa, în cursul anului trecut, cei trei inspectori sălăjeni au întocmit 85 de rapoarte de constatare în dosare penale având ca obiect infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005, Codul Vamal şi Codul Fiscal, faţă de cele 53 de rapoarte de constatare în anul 2014. Aceştia au participat şi la procedura de ridicare a unor înscrisuri şi la alte acţiuni investigative împreună cu procurorii.