Bilanţ de weekend: Nouă victime în patru accidente rutiere

Neacordarea de prioritate, viteza şi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă au fost cauzele accidentelor de circulaţie ce au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din Sălaj. Trei persoane au fost rănite grav, iar alte şase au suferit leziuni uşoare, potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Primul eveniment rutier s-a petrecut vineri după – amiază, în jurul orei 15, în municipiul Zalău. Un tânăr de 27 ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe strada Simion Bărnuţiu, nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor care se deplasau regulamentar pe drumul prioritar şi a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 53 ani, din Fetindia. În urma impactului, şoferul din Fetindia a fost rănit uşor.
Tot vineri, alt accident de circulaţie a avut loc pe DC 79, în localitatea Stîrciu. Un şofer de 19 ani, din Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe drumul menţionat, din cauza neadaptării vitezei de deplasare, într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală cu un microbuz, condus regulamentar de un şofer, în vârstă de 61 ani, din Zalău. Urmare impactului, şase persoane au fost rănite, două grav şi patru au fost rănite uşor. Mai exact, pasagera din autoturism şi o adolescentă din microbuz au fost rănite grav, iar şoferul autoturismului şi alţi trei pasageri din microbuz au fost răniţi uşor.
Şirul evenimentelor rutiere a continuat şi sâmbătă. „Un tânăr de 27 ani, din comuna Nuşfalău, care conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiu şi, din cauza nepăstrării unei distanţe corespunzătoare faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, condus de un zălăuan de 22 ani, a intrat în coliziune cu acesta. În urma coliziunii, pasagera de pe bancheta din spate, în vârstă de 20 ani, din autoturismul condus de zălăuan, a fost rănită uşor”, au explicat poliţiştii sălăjeni.
Ultimul eveniment rutier, a avut loc duminică dimineaţa, pe drumul judeţean 108A şi s-a soldat cu rănirea gravă a unui şofer de 23 ani, din comuna Buciumi. „În timp ce conducea autoturismul proprietate personală prin localitatea Bodia, într-o curbă la dreapta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţ”, au menţionat reprezentanţii IPJ Sălaj.
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de Codul Penal.

Leave a Comment