Comuna Treznea nu mai reprezintă de mult doar un nume din paginile însângerate ale istoriei noastre. Prezentul locuitorilor acestei comune dar şi al celor din satele aparţinătoare este marcat de lucruri noi, care se simt şi se văd cu uşurinţă inclusiv de cei care îşi află drum prin această comună. Perspectivele, cel puţin aşa cum o arată proiectele deja finalizate sau cele în curs de derulare, sunt şi ele îmbucurătoare. Doar dacă aminitim un proiect cu care nu multe comune se pot mândri, un mic centru medical găzduit de o clădire nouă, în care se găsesc un dispensar modern în care îşi vor desfăşura activitatea doi medici, un cabinet stomatologic în curs de amenajare şi dotare precum şi o farmacie, deja tabloul din Treznea de altădată este deja schimbat.
Centrul medical este dotat cu parcare, săli de aşteptare, grupuri sanitare moderne şi cabinete în care se regăsesc mobilier complet nou şi dotările necesare. Primarul Emanoil Stanciu şi viceprimarul Nicolae Criste, mai puţin cu vorba şi mai mult cu fapta, încearcă să schimbe, atât cât banii şi puterea lor o permit, viaţa locuitorilor din această frumoasă parte a Sălajului. Au fost finalizate lucrările de reabilitare la cele două cămine culturale din Treznea şi Bozna. Căminul din comună îşi aşteaptă deja evenimentele şi oaspeţii, fiind dotat şi cu o bucătărie nou-construită, acolo unde firmele de catering au deja toate condiţiile să-şi desfăşoare activitatea în condiţii tehnice şi sanitare la standarde europene. Căminul din Treznea are instalaţii de sonorizare şi iluminat scenic complet noi.
Primarul Emanoil Ionel Stanciu ne-a vorbit şi despre drumurile care străbat comuna şi satele din Treznea. „Au fost asfaltate două drumuri comunale, pe Măsura 322 D, prin proiectul Modernizarea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile din 2010. Este vorba despre DC 71 Treznea-Românaşi şi DC 71A Bozna-Păuşa. Până la sfârşitul anului se va încheia procedura de execuţie. Sunt finalizaţi alţi trei kilometri din cei şapte planificaţi, pentru drumuri, cu ajutorul fondurilor guvernamentale, pe Ordonanţa 28. Vor fi pietruite în primă fază, mai multe uliţe din satele aparţinătoare iar dacă banii o vor permite, se va trece şi la asfaltarea acestora. În Treznea şi Bozna vor mai fi modernizate şi două drumuri agricole”, a spus primarul. Nu în ultimul rând, trebuie amintite şi Centrul After School din comună, ce urmează să fie recepţionat în doar câteva zile, dar şi reabilitarea faţadei clădirii Primăriei. Edilul din Treznea are în plan pentru anul viitor un proiect amplu în ceea ce priveşte sistemul de canalizare din comună şi, ulterior, din satele aparţinătoare.
Din câte se poate observa, lăsând la o parte termenii pompoşi, primarul din Treznea vorbeşte mai mult prin ceea ce construieşte. Spune cu modestie că nu toţi edilii înţeleg această funcţie de demnitate publică şi că, în accepţiunea lui, aceasta înseamnă înainte de toate să îţi pese de oameni şi să vrei să faci ca locul în care trăieşti alături de cei pe care îi conduci, să se ridice, de ce nu, peste media decenţei. „Până la urmă şi Treznea face parte din Europa. Vreau ca oamenii să simtă asta, atât cât se poate”, a conchis primarul Emanoil Stanciu.
felicitari domnule primar. Treznea s a schimbat si speram sa fie si mai bine, in anul care urmeaza.
Sa traiti sa aveti putere sa mai furati si pentru dumneavoastra .Lasa ce vine si pe la noi DNA
parca primarul le-a construit , au fost fonduri primite nu datorita lui ci altora recunoaste macar acum cu „modestie”
o noua campanie electorala, vrem un alt primar in Treznea