Un jibouan a abandonat copiii concubinei sale la uşa Spitalului

Un băieţel de două luni şi o fetiţă de un an şi patru luni au fost abandonaţi, săptămâna trecută, într-un cărucior, în apropierea Spitalului Judeţean din Baia Mare. Cel care i-a observat a fost angajatul firmei de pază a unităţii medicale, care a alertat imediat medicul de gardă. Micuţii au examinaţi şi, ulterior, internaţi la Secţia de Pediatrie.
Conform celor relatate de presa din judeţul vecin, reprezentanţii Direcţiei Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş au fost sesizaţi despre acest caz şi au aflat că micuţii au fost abandonaţi de un bărbat, concubinul mamei lor. Femeia i-a lăsat în grija bărbatului, spunându-i că merge pentru câteva zile din oraş.
La gâtul unuia dintre copii medicii au găsit un bileţel în care erau scrise toate datele de identificare ale lor, dar şi ale mamei copiilor: „Mama este din oraşul Jibou (judeţul Sălaj) şi are 30 de ani. Fetiţa de un an şi patru luni se numeşte Andreea Roberta Kis, iar băieţelul de două luni se numeşte Ramon Kiss”. La finalul biletului era scris şi mesajul: „Vă rog să aveţi grijă de ei. Dumnezeu să vă ajute!”. Mama copiilor a fost căutată de autorităţi, însă nu a fost găsită la domiciliul cunoscut. Micuţii vor ajunge, cel mai probabil, în grija statului.

Leave a Comment