Campioana CSM Bucureşti a produs Zalăului prima înfrângere pe teren propriu

HC Zalău a suferit vineri după-amiaza prima înfrângere pe teren propriu din actualul sezon, fiind învinsă cu scorul de 23 – 37 de campioana CSM Bucureşti.

Zalăul lui Tadici a rezistat aproape o repriză în faţa mult mai valoroasei CSM Bucureşti, o echipă alcătuită aproape în totalitate din jucătoare ce evoluează la echipele naţionale din ţările de unde provin. Primele 22 de minute au fost aproape perfecte pentru echipa zălăuană, care avea 11 – 10 pe tabelă. A urmat, însă, o evoluţie mai ştearsă în ultimele minute ale primei părţi, la care s-au adăugat şi trei aruncări de la şapte metri ratate, iar CSM Bucureşti a ştiut profita din plin, intrând la vestiare cu avantaj de şase goluri, 17 – 11.
Gheorghe Tadici a început jocul cu CSM Bucureşti cu Ştefania Lazăr în extremă dreaptă, în locul Andradei Trif, accidentată în meciul de la Slobozia, iar în minutul 19 a aruncat-o în luptă şi pe Adina Cârligeanu. În ultimele 20 de minute a trimis-o în teren şi pe Florina Ţurcaş, dar tot fără rezultat, toate trei înscriind un singur gol pe durata celor 60 de minute. Nici jocul cu pivotul nu a funcţionat, iar interii şi coordonatorul au găsit de puţine ori culoare libere spre poarta CSM-ului, mai ales în partea secundă. Pe lângă faptul că a avut o linie de nouă metri bine pusă la punct, bucureştencele au avut-o şi pe portarul Alina Iordache în zi de graţie, spre deosebire de cei trei portari ai Zalăului care au avut o evoluţie ştearsă.
Diferenţa de valoare dintre cele două formaţii a ieşit în evidenţă în partea secundă. Cu o bancă de rezerve mult peste titularele Zalăului, CSM Bucureşti aproape că s-a distrat în repriza secundă, iar managerul Gheorghe Tadici a ştiut că nu mai poate obţine nimic din acest joc, trimiţând în luptă toate jucătoarele pe care le-a avut la dispoziţie. Avantajul formaţiei din Capitală a crescut odată cu trecerea timpului, iar diferenţa de la final, de 14 goluri, s-a înregistrat prima dată în minutul 57, la scorul de 21 – 35. Ambele echipei au mai înscris câte două goluri, iar rezultatul final a devenit 23 – 37.
HC Zalău: Adina Mureşan, Ana Maria Inculeţ, Diana Diaconu – Diana Puiu (8), Roxana Rob (4), Valentina Bardac (4), Sabine Klimek (3), Claudia Constantinescu (2), Teodora Bloj (1), Ştefania Lazăr (1), Georgiana Bazon, Anca Onicaş, Alexandra Lazăr şi Adina Cîrligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. antrenor secund: Elena Tadici
CSM Bucureşti: Elena Crubisic, Alina Iordache – Line Jorgensen (6), Carmen Martin (5), Ana Paula Rodrigues (4), Isabelle Gullden (4), Ferdanda Da Silva (3), Cristina Vărzaru (3), Cristina Nan (3), Oana Manea (3), Bianca Bazaliu (2), Aurelia Brădeanu (2), Maria Fisker (1), Linnea Torstenson (1) şi Deunisie Cavaleiro. Antrenori: Kim Rasmussen (principal), Adrian Vasile (secund)
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment