Reprezentanţii Restaurantului „Transilvania”: „Îmbolnăvirea persoanelor care au participat la eveniment nu are legătură cu preparatele servite în incinta restaurantului nostru!”

Conducerea restaurantului „Transilvania” din Zalău, ne-a solicitat spre publicare, punctul de vedere al unităţii referitor la materialele publicate în cotidianul Magazin Sălăjean, legat de evenimentul matrimonial din 6 septembrie 2015, precum și consecințele sale.
„SC DAS Transilvania SRL a organizat o masă festivă la data de 6 septembrie 2015, conform unui contract încheiat în luna august 2014, masă la care au participat 235 de persoane. Evenimentul a debutat duminică la ora 14.00 și s-a încheiat duminică noaptea la ora 2.00.
Luni, după prânz, mirii au achitat contravaloarea serviciilor noastre (mâncare, băutură, prăjituri, tort, aranjarea sălii), iar noi, la solicitarea mirilor, le-am predat acestora toate preparatele alimentare rămase, aspect ce-l putem demonstra prin imaginile surprinse de camerele de supraveghere existente.
Societatea noastră NU răspunde pentru întreruperea fluxului termic al alimentelor, transportate cu mașina personală a beneficiarului. Precizăm că în intervalul orar scurs de la eveniment până la predarea alimentelor, restaurantul nostru a păstrat preparatele în condiții optime de temperatură.
În zilele de luni, marți și miercuri, (7, 8 și 9 septembrie) beneficiarii (mirii) ne-au vizitat zilnic la restaurant și nu ne-au semnalat că ar avea probleme de sănătate sau să prezinte vreun simptom.
Noi am fost anunțați marți, în jurul orei 16.00, că patru persoane au fost internate manifestând simptome de toxiinfecție alimentară, dar pentru care nu ni s-a prezentat nicio dovadă că s-au îmbolnăvit în urma consumului de produse alimentare oferite de restaurantul nostru.
Cu toate acestea, miercuri, înainte să fim vizitați și anchetați de organele de control noi am hotărât, din proprie inițiativă, ca întreg personalul angajat, inclusiv persoanele care nu au avut nicio legătură cu bucătăria sau cu evenimentul în cauză, să efectueze analize medicale, dat fiind faptul că și ei au consumat aceleași alimente, deoarece întotdeauna noi preparăm o cantitate mai mare de produse decât cea comandată de beneficiari, la toate evenimentele organizate de noi și ca să fim siguri că nu sunt purtători de germeni patogeni și ar reprezenta sursa îmbolnăvirii. În urma analizelor nu a reieșit nicio suspiciune de îmbolnăvire a angajaților noștri, fapt confirmat ulterior și de un nou set de analize efectuate acestora de către Direcția de Sănătate Publică Sălaj.
Miercuri, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au demarat o anchetă epidemiologică.
Precizăm că în urma analizelor efectuate, atât la probele de alimente sau celor din spațiile de depozitare, precum și la personalul angajat de la care s-au recoltat probe în vederea analizelor, nu s-a depistat nicio urmă de salmonella sau alte bacterii.Lucru care reiese cu claritate din Buletinul de Analiza emis de DSVSA la data de 16.09.2015.
Prin urmare, susținem cu fermitate şi dovedit, că îmbolnăvirea persoanelor care au participat la eveniment nu are legătură cu preparatele servite în incinta restaurantului nostru!
Ceea ce mirii care nu au specificat ziarului dumneavoastră este faptul că:
1. Ei au depus reclamațiile la organele de anchetă abia miercuri, evenimentul având loc duminică, fără ca luni, la momentul achitării sumei prevăzute în contract, să aibă vreo reclamație la adresa serviciilor prestate de noi
2. Luni, după eveniment, primele persoane care s-au prezentat la spital au fost fratele miresei și soția acestuia, care ar fi putut consuma și alte alimente duminica în afara celor oferite de restaurantul nostru, ca de altfel toate persoanele diagnosticate cu toxininfecție alimentară.
3. Mama miresei și-a servit marți sau miercuri, la două-trei zile după eveniment, colegii de serviciu cu aperitive din cele predate de noi mirilor în ziua de luni după prânz, de a căror calitate după transport sau mod de păstrare până la consumare noi nu răspundem!
4. În condițiile în care la eveniment au participat 235 de persoane și doar 25 (conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Sălaj ziarului dumneavoastră) au fost diagnosticate cu toxininfecție alimentară, considerăm că este nedrept să fim acuzați de îmbolnăvirea acestora deoarece, în cazul vinovăției noastre, logic, ar fi trebuit să existe un număr mult mai mare de persoane afectate sau măcar vreun indiciu că intoxicația are vreo legătură cu societatea noastră.
5. Nici una dintre instituțiile abilitate nu au prezentat faptul că sursa îmbolnăvirii celor 25 de persoane sunt alimentele sau serviciile asigurate de Restaurantul Transilvania.
Dorim, pe această cale, să dăm asigurări tuturor clienților noștri că respectăm toate normele de calitate și igienă și siguranţa alimentelor, că acordăm maximum de atenţie calităţii serviciilor pe care le oferim clienților noștri, lucru care reprezintă prioritatea restaurantului nostru”.

(P)

7 Thoughts to “Reprezentanţii Restaurantului „Transilvania”: „Îmbolnăvirea persoanelor care au participat la eveniment nu are legătură cu preparatele servite în incinta restaurantului nostru!””

  1. Ioan C.

    Mi se pare foarte corecta abordarea cazului de catre MS in aceste zile si am urmarit articolele. Profesionist si nepartinitor, documentat. Era normal ca restaurantul sa aiba un drept la replica. Ce a fost acolo sau ce nu a fost, cert este ca exista un buletin de analiza care contine un rezultat si nu poate fi ignorat. pana la urma e un restaurant care nu a avut niciodata astfel de probleme iar adevarul e posibil sa fie la mijloc.

  2. Anonim

    doar 25? 🙂 ? daca erau 234 din 235 tot nu erati voi de vina ? evazionistilor ?!

  3. Andrei

    Mirilor nu le rămâne decât calea justiţiei, inspecţiile folosesc cât o frecţia la piciorul de lemn !

  4. Ion Pozitiv

    Andrei,ca sa mergi in instanta trebuie sa ai ceva dovezi iar analizele efectuate de organele competente nu au descoperit nereguli. Cred, mai degraaba, in varianta oferita de restaurant.

  5. Anonim

    Tot timpu se afla adevaru aia slabi pierd tot timpu si daca incerca sa fenteze cu minciuni !!!!

  6. Anonim

    hm.. din pacate traim in tara lui Voda papura in care omul de rind moare cu dreptatea in mana iar cei cu pile sus puse se pot lovi cu caramida in piept si raman mereu la inaltime

  7. Daniel A.

    Sa presupunem ca conducerea Restaurantului Transilvania are dreptate si este adevarat ceea ce descriu ei mai sus dar haideti sa o luam pe calea Logica si Adevarata, sa ne explice conducerea si cum este posibil ca inclusiv Fotograful de la nunta respectiva sa ajunga la spital cu toxiifectie alimentara??? a participat si el la masa servita de catre mama miresei a 2-3a zi dupa nunta la colege pentru a face poze??? Hai serios???? Apropo cum este posibil ca in anul 2015 sa impuna restrictie fotografului de a mai participa la orice eveniment organizat la Restaurant Transilvania doar pentru simplul fapt ca a avut tupeul de a scrie pe facebook ca ajuns la spital cu toxiinfectie dupa ce a consumat mancare alterata la nunta? Haideti domnilor patroni explicatine va rog si asta…..

Leave a Comment