Există oameni cu suflet, care se gândesc şi la binele celor nevoiaşi. Un gest aparent simplu, dar care, fireşte, necesită implicare, timp, efort şi evident, bani. Profesorul de muzică Sergiu Chirilă, iniţiatorul acestui proiect, va pregăti şi organiza împreună cu maestrul bucătar Mircea Groza o cină pentru oamenii necăjiţi ce se găsesc în Centrul Social de Urgenţă sau „adăpostul”, cum mai este cunoscut, din Zalău. Organizatorii au aderat la ideile Asociaţiei „Neamunit România” care urmează să înfiinţeze şi o filială sălăjeană în viitor. Proiectul caritabil face parte dintr-o serie de acţiuni de acest gen ce urmează să fie derulate în Zalău, dar şi în alte localităţi sălăjene, începând din această toamnă. Mircea Groza s-a ocupat încă de la primele ore ale zilei de marţi, de achiziţionarea alimentelor, legumelor şi mirodeniilor necesare pregătirii bucatelor pentru cei sărmani. La prepararea meniului vor participa oameni cu suflet, elevi, studenţi, persoane cu dare de mână care au ajutat şi au făcut posibil acest gest, trimis către cei aflaţi în nevoie. Meniul de care se vor bucura cei cu care soarta a fost mai puţin darnică, adăpostiţi de Centrul Social de Urgenţă, nu este unul ales la întâmplare, fiind unul echilibrat nutriţional, gustos, dar şi în trend cu vremea culesului de struguri. „Pregătim o tocană de berbecuţ cu cartofi, ca la vie. Această acţiune va fi de fapt, şi o lecţie de gătit, la care vor putea asista toţi cei pasionaţi sau cei care au drum prin curtea Centrului de Cultură şi Artă din Zalău în după amiaza zilei de marţi. Împreună cu prietenii noştri care ne ajută în această acţiune, preparăm aproximativ 40 de porţii pe care le vom pune în caserole, împreună cu tacâmurile de unică folosinţă şi tot ce mai este necesar, şi le vom duce, după lăsarea serii, oamenilor din adăpostul Zălăuan. Ar fi bine ca şi cei care doresc sau care au posibilitatea, inclusiv cea financiară să susţină astfel de proiecte, să ştie că îi aşteptăm şi că este necesar mai mult ca oricând să arătăm că ne putem trimite gândul şi fapta şi către cei mai puţin norocoşi. Este valabil şi pentru autorităţi, şi pentru instituţii, pentru oricine doreşte să ajute şi să fie bun. Ducem lipsă de generozitate demonstrată în fapte, nu de oameni care au nevoie de ea” a spus maestrul bucătar.