Comuna Crasna – din nou în sărbătoare

Cea de-a XVII-a ediţiei a “Zilelor comunei” a adunat la sfârşitul acestei săptămâni nu doar locuitori ai comunei Crasna ci şi invitaţi speciali, printre aceştia numărându-se Takacs Peter, consulul Ungariei la Cluj – Napoca, Nagy Eva, director general în cadrul Ministerului Educaţiei, reprezentanţi ai administraţiei judeţene, precum şi primari ai localităţilor înfrăţite din Ungaria.
Manifestarea a debutat vineri, 4 septembrie, începând cu ora 16, cu primirea oaspeţilor din localităţile înfrăţite din Ungaria, ce a avut loc la sediul Primăriei, urmată de un concert de prezentare al Fanfarei Tineretului din localitatea Kiskunlacháza, ce a fost susţinut în curtea Primăriei.
Deschiderea festivă a ediţiei din acest an a avut loc sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 10, în cadrul căreia au fost felicitate şi premiate cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani de căsătorie.
crasna premiere cupluri
„Unul dintre lucrurile importante, în opinia mea, este să privim şi folosim prezentul. Din toate punctele de vedere, prin accesarea atât de fonduri europene, cât şi guvernamentale putem crea condiţii cât mai bune pentru cei care trăiesc aici şi, în special, pentru generaţia tânără. De aceea vă chem să ne unim eforturile atât ale administraţiei locale cât a celor de peste hotare pentru a face această comună cât mai frumoasă pentru noi, dar şi pentru generaţiile următoare”, a declarat, în deschiderea evenimentului primarul comunei Crasna, Pop Emeric, după ce a prezentat un scurt bilanţ al proiectelor realizate în ultimii ani.
Prezent sâmbătă la Crasna, subprefectul judeţului Sălaj a ţinut să felicite administraţia locală pentru realizările de până acum. „Trebuie să existe voie bună, trebuie să existe distracţie, dar pe lângă toate acestea trebuie să face şi un bilanţ al anilor care au trecut. Domnul primar a prezentat foarte frumos perioada 2007 – 2013. Aproape zece milioane de euro au reuşit reprezentanţii administraţiei locale să atragă în comuna Crasna prin programele europene. Le urez ca în perioada următoare 2014 – 2020 să atragă 20 de milioane de euro prin aceste program, chiar şi mai mult dacă se poate. Un astfel de eveniment ca cel de astăzi este foarte important pentru fiecare comunitate întrucât în aceste momente oamenii pot să fie împreună, alături de prieteni, de familie, de invitaţi etc. Cu această ocazie, vreau să felicit şi pe cei care împlinesc azi 50 de ani de căsnicie. Este foarte important. Pentru noi reprezintă un model de convieţuire, de bună înţelegere. În cei 50 de ani, sunt convins că au fost şi momente grele, peste care au trecut acum şi au demonstrat, prin forţa dragostei, ce înseamnă să fie alături şi la bine şi la greu. (…) De asemenea, doresc multă sănătate şi tuturor celor din comuna Crasna”, a declarat Szilagyi Robert, subprefectul judeţului Sălaj.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei, prezent la „Zilele Crasnei”
Comunitatea din Crasna a fost felicitată şi de oficialul Ministerului Educaţiei, Nagy Eva. „Ne bucurăm pentru fiecare asemenea eveniment şi realizare doarece şi acestea fac parte din dezvoltarea societăţii, a culturii, a învăţământului nostru în România (…) Prin această muncă frumoasă participaţi de fapt la dezvoltarea personalităţii copiilor voştri şi la dezvoltarea culturii pe care o reprezentaţi (…) Felicit pe toţi cei implicaţi în activitatea de astăzi, în realizarea tuturor lucrurilor frumoase din această zonă, mai ales din Crasna. Vă doresc mult succes şi pe mai departe şi mă bucur că sunt aici în această zi frumoasă”, a ţinut să transmită şi reprezentantul Ministerului.
crasna2 reprez minister
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Valer Crişan a apreciat faptul că se pune încă accent pe păstrarea tradiţiilor locale.”Sărbătoarea de astăzi este una importantă, (…) mulţi dintre cei plecaţi peste hotare, din diverse motive, încearcă să se întoarcă acasă şi să sărbătorească (…) Un lucru important însă este acela că se păstrează şi tradiţia. Văzând programul pregătit pentru aceste zile de către administraţia locală putem spune că este un regal al tradiţiilor locale. Şi oare ce este mai important pentru noi decât istoria şi tradiţia, ce reprezintă o carte de vizită atât în Europa cât şi în lume (…) Totodată, pentru faptul că astăzi avem şi sărbătoriţi printre noi, pe cei care împlinesc 50 de ani de căsătorie, cred că ar trebui să învăţăm de la dânşii care este secretul longevităţii căsniciei, dacă există. Însă până atunci, le transmit multă sănătate şi viaţă lungă (…)De asemenea, le urez tuturor locuitorilor comunei distracţie plăcută şi &ltLa mulţi ani>”, a menţionat Valer Crişan.
crasna4 vice CJ SALAJ
În acelaşi cadru festiv, i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare al comunei lui Iacob Mihai, pentru contribuţia semnificativă la dezvoltarea comunităţii.
A fost inaugurat Centrul de Informare Turistică
Activităţile au continuat cu o parada a fanfarelor, a delegaţiilor din localităţile înfrăţite, a formaţiilor de dansuri, a echipelor de teatru, a atelajelor şi majoretelor în centrul comunei. De asemenea, tot sâmbătă, a avut loc inaugurarea Centrului de Informare Turistică din Crasna şi a corpului „D” al Liceului Tehnologic „Cserey – Goga”.
crasna centru turistic
crasna liceu
crasna parada

One Thought to “Comuna Crasna – din nou în sărbătoare”

  1. Wakeuptime

    Angajez!
    Ai un calculator conectat la internet?
    Ai 1-2 ore libere pe zi?
    Ai nevoie de bani în plus?
    Intră într-o nouă afacere, unde instruirea este gratuită, oferită sub forma unor lecții prin mail!
    Asiguram din start contract legal!
    Proiectul vizează piața americană a cărților electronice.
    Pt informaţii trimiteţi textul ,,angajare” la adresa: wakeuptime88@yahoo.com

Leave a Comment