Sălăjeanul Alexandru Bologa, campion paralimpic la judo

Alexandru Bologa a câştigat vineri, 6 septembrie, medalia de aur la parajudo, categoria 73 kg, clasa J1, la Jocurile Paralimpice de la Paris, a anunțat Agenția Națională pentru Sport (ANS). Bologa l-a învins în finală pe Yergali Shamey, din Kazahstan, cu 10-0, și a adus aurul paralimpic României la judo printr-un Ippon realizat în 1:22 minute. Sportivul de 28 de ani urcă pe prima treaptă a podiumului, după ce la J.O. Rio 2016 şi Tokyo 2020 a câştigat medalii de bronz. Felicitări! M. S.

Mai mult...

Servicii rent a car pe termen lung: alternative la leasing-ul clasic

In ultimii ani, serviciile de rent a car pe termen lung au devenit o solutie populara pentru cei care cauta o alternativa mai flexibila la leasing-ul traditional. Fie ca vorbim de persoane fizice sau companii, tot mai multe persoane prefera inchirierea unei masini pe termen lung in detrimentul contractelor de leasing. Aceasta optiune aduce o serie de avantaje clare, de la flexibilitate in ceea ce priveste durata contractului pana la costuri mai mici si eliminarea stresului legat de intretinerea autovehiculului. Flexibilitate si libertate in alegerea autovehiculului Unul dintre marile avantaje…

Mai mult...

Dileme şi nedumeriri cotidiene sau de veghe în lumea de azi (VII)

Motto – „Privește în jur: cele mai multe capete sunt niște muzee de idei fosile.” Lucian Blaga • Când apar în viața noastră dilemele și nedumeririle? De menționat că cele două aspectE, în parte sinonime, nu le dobândim prin naștere, nu sunt transmisibile de la părinți la copii, precum anumite particularități de natură moral-spirituală, îndeosebi memoria, gândirea, harul creator într-un domeniu (literar, artistic, sportive) etc. La rândul nostru, puține aspecte ce țin de tema reflecțiilor mele le putem lăsa “moștenire” copiilor noștri. Cele mai multe dileme și nedumeriri ne apar…

Mai mult...

Locuri de muncă 6.9.2024

locuri de munca salaj

*** SC DRUM INSERV SRL ZALĂU angajează următoarele categorii de personal: Ingineri cantităţi/devize; Inginer topograf; Inginer cfdp; Operatori, electromecanici staţie asfalt, staţie betoane; Mecanici auto, mecanici întreţinere; Electrician auto; Deservenţi utilaje: buldoexcavator, excavator cu şenile, excavator pe roţi, volă, autogreder; Se oferă salariu atractiv! Dacă vrei să contribui la dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului Sălaj, te aşteptăm în echipa noastră! Relaţii suplimentare la numerele de telefon: 0260/661545, 0752122609 şi pe adresa de mail office@druminserv.ro. CV-urile le aşteptăm la sediul societăţii sau pe adresa de mail: office@druminserv.ro

Mai mult...

Începe reabilitarea blocurilor C11 și C12 din municipiu

Zilele trecute a avut loc predarea de amplasament a obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe sociale C11 și C12 din Municipiul Zalău”. Acest proiect este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării. Scopul proiectului este de a îmbunătăți eficiența energetică la nivelul blocurilor de locuințe din municipiul Zalău. Prin intermediul acestui proiect, cele două blocuri vor beneficia de: termoizolarea fațadelor; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente neperformante cu tâmplărie din profile PVC; termoizolarea planșeului peste ultimul etaj; montarea unui sistem nou…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 6 septembrie

1873: Alimpiu Barboloviciu este numit vicar al Sălajului S-a întâmplat în 6 septembrie 1817 – S-a născut Mihail Kogălniceanu, istoric, publicist, scriitor, om politic, prim-ministru (1863-1865), ministru de Externe (1876, 1877-1879), membru al Societăţii Academice Române şi preşedinte al Academiei Române (1887-1890) (“Tainele inimei” – prima încercare de roman tipărit din cultura română) (m.20.06.1891). 1819 – S-a născut Nicolae Filimon, scriitorul care a rămas în istoria literaturii române ca întemeietor al romanului românesc şi ca unul dintre primii critici muzicali români (romanul „Ciocoii vechi şi noi”) (m.19.03.1865). 1842 – A fost pusă piatra de temelie a…

Mai mult...

Mai vin și vești bune de la Compania de Apă

Recent, a avut loc recepția contractului de lucrări „CL 23 – Extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Şimleu Silvaniei – Bobota şi extinderea sistemului de canalizare în aglomerarea Șărmăşag”, din cadrul proiectului major de investiții derulat de Compania de Apă Someș S.A. pentru județele Cluj și Sălaj. Prin acest contract au fost înființate rețele de apă pe o lungime totală de 135 km în 11 localități rurale din patru comune din județul Sălaj, respectiv Cristelec, Doh, Măeriște, Giurtelecu Șimleului, Uileacu Șimleului, Mălădia, Sărmășag, Bobota, Derșida, Zalnoc și Camăr…

Mai mult...

Dar din dar se face rai

Nu știu dacă v-ați  întrebat vreodată cam câți copii abandonează anual școala, nu știm statistici, cifre, dar e cert că numărul acestora este tot mai mare. Mulți copii abandonează școală fiindcă că nu au posibilități materiale și nu-și pot cumpăra rechizitele necesare. Din fericire, cei de la Asociația „Steaua Silvană” din Zalău și-au propus să ajute o parte din copiii din județ, pe aceia care au resurse limitate sau sunt neglijați. Asociația a donat zeci de ghiozdane echipate cu rechizite pentru elevi de la școlile din Zimbor, Cuzăplac și „Gheorghe…

Mai mult...

Zvonotecă

# Începe școala, grădinița, ce îi cumpărăm doamnei, domnului, cum facem, cât, unde dăm, nu dăm, cum îi îmbrăcăm, nu vrem uniformă, ba vrem uniformă, zugrăvim sala în verde, ba în albastru, putem intra cu mașina în curtea școlii, de ce nu putem intra, eu vreau să stau cu copilul în primele zile de școală, de ce nu putem sta cu el? Acestea sunt doar câteva griji ale unor părinți la început de an școlar. Mult succes, dragi elevi, iar multor părinți le dorim un munte de minte. # Zice-se…

Mai mult...